Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Architect@Work is toe aan achtste editie in Kortrijk

Gerelateerde onderwerpen :

Architect@Work is toe aan achtste editie in Kortrijk

© PHOTOJOOST.COM

Architecten kunnen op donderdag 27 en vrijdag 28 april opnieuw massaal afzakken naar Kortrijk Xpo voor de alweer achtste editie van Architect@Work. De vorige editie werd in 2015 bezocht door meer dan 5.000 architecten, ingenieurs en designers.

Architect@Work is in relatief korte tijd uitgegroeid tot een internationaal succes, met edities in Belgiê, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Denemarken, Zweden, Turkije en Canada.

Innovaties

Het recept is telkens hetzelfde: enkel fabrikanten of exclusieve invoerders met een nationale distributie mogen als exposant meedoen als ze productinnovaties in de bouwsector hebben.

Om het exclusieve karakter van de innovaties te garanderen, worden die innovaties voorgelegd aan een selectiecomité van architecten en interieurarchitecten. Zo wil de organisatie ervoor zorgen dat een bezoek aan Architect@Work voor elke bezoeker interessant is. Op de volgende pagina’s krijgt u reeds een voorproefje van deze innovaties.

Lounge

Exposanten moeten zich voorts ook schikken naar het beursconcept van dit architectenevent: iedereen krijgt een nagenoeg gelijke hoekstand en opstelling. De hele beursvloer wordt wel in een loungesfeer ondergedompeld, zodat de architecten in een ongedwongen sfeer, bij een hapje en een drankje, de innovaties kunnen ontdekken.

Daan Roosegaarde

Architecten die Architect@Work bezoeken, kunnen ook gratis deelnemen aan tal van seminaries. Het Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) organiseert op vrijdag 28 april een uiteenzetting over de brandwetgeving, terwijl de BVA en KBKW op dezelfde dag kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde uitnodigen voor een lezing over het landschap van de toekomst.

Rem Koolhaas

Architectura toont op donderdag 27 april in een Belgische première REM, de film die Tomas Koolhaas maakte over zijn vader, de  Nederlandse toparchitect Rem Koolhaas.

Architect@Work wordt georganiseerd op donderdag 27 en vrijdag 28 april in Kortrijk Xpo, telkens van 10 tot 20 u. Op 1 en 2 juni is er een Franstalige editie van dit evenement in Luik. Meer inlichtingen over beide edities vind je op www.architectatwork.be.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Woonhaven zoekt architect voor vervangbouw sociale woningen

Woonhaven Antwerpen gaat op zoek naar een architect om een vervangbouw te realiseren voor 77 appartementen in Deurne. De bestaande gebouwen met sociale huurappartementen zijn gelegen aan de Jan Peetersstraat 1-17 en de Jan Brochovenstraat 4-26[…]

12/05/2021 | ProjectenArchitecten
Belgisch paviljoen architectuurbiënnale in Venetië toont verhouding stad-architectuur

Belgisch paviljoen architectuurbiënnale in Venetië toont verhouding stad-architectuur

Recordaantal inschrijvingen voor Brick Award

Recordaantal inschrijvingen voor Brick Award

Ontwerper aangeduid voor overheidsproject in Jette

Ontwerper aangeduid voor overheidsproject in Jette

Meer artikels