Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Video

Archief MOW is gered

Gerelateerde onderwerpen :

,
Archief MOW is gered

De West-Vlaamse afdeling van de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie (VVIA) meldt dat alle boeken, tijdschriften en archiefstukken van het vroegere nationale Ministerie van Openbare Werken een nieuwe bestemming krijgen. Het archief werd gevonden in de Transfo-site in Zwevegem, de oude elektrische centrale die inmiddels herbestemd wordt.

De bibliotheek van het Ministerie van Openbare Werken werd zopas naar een voorlopige, veilige berging overgebracht. De stukken zullen later dit jaar naar een definitieve plaats verhuisd worden. In het najaar (vermoedelijk eind oktober) zullen ze daar met een plechtigheid ingehuldigd worden.

Hoe en waarom dit en andere archieven ooit in Zwevegem terecht kwamen, is nog onbekend. Op de Transfo-site werden ze echter opnieuw bedreigd met vernietiging. De VVIA is tevreden dat na zes maanden hard werken alle stukken gered werden en ook een bestemming zullen krijgen. Enkele sponsors stonden in voor het transport en ook voor de opslag. Behalve de bibliotheek van de MOW werden in Zwevegem de archieven aangetroffen van de brouwerij Van Dromme uit Izegem, de elektriciteitscentrale van Oostende en de scheepswerf van Rupelmonde.

Van de werkzaamheden van voorbije weken werden zes filmpjes gemaakt, die je hier als een feuilleton kan bekijken en op de Vimeo-account.
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Werkzaamheden rechtbank Turnhout bijna afgerond

Werkzaamheden rechtbank Turnhout bijna afgerond

De Regie der Gebouwen, de vastgoedbeheerder van de federale staat, legt de laatste hand aan het uitgebreide renovatie- en nieuwbouwproject van het voormalige rijkswachtgebouw in de Warandestraat in Turnhout. Omstreeks 15 mei worden alle[…]

17/04/2019 | Erfgoed
Gent zoekt nieuwe invulling voor Sint-Jozefkerk

Gent zoekt nieuwe invulling voor Sint-Jozefkerk

Adriaens Molenbouw restaureert Stenen Molen

Adriaens Molenbouw restaureert Stenen Molen

Gent kiest ontwerper voor restauratie kasteel Borluut

Gent kiest ontwerper voor restauratie kasteel Borluut

Meer artikels