Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aquafin beloont bouwsector

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Aquafin beloont bouwsector

© by @ITSYV.be

Rioolwaterzuiveraar Aquafin reikte vorige week naar jaarlijkse gewoonte zijn awards uit voor het advies- en ingenieursbureau en de aannemer die het voorbije jaar het meest kwaliteitsvol en omgevingsvriendelijk tewerk gingen. Voor het eerst reikte het bedrijf ook een Partnership Award uit voor het project waarin alle projectpartners door een perfecte samenwerking het uiteindelijke resultaat naar een hoger niveau tilden.

“We streven naar bouwplaatsen waarin alle betrokken partijen op een gelijk niveau staan en hun eigen inbreng hebben, maar ook open staan voor feedback. Zo’n constructieve samenwerking vertaalt zich sowieso in een beter eindresultaat”, beseft Jan Goossens, ceo van Aquafin.

Partnership Award

Alle technische partners van Aquafin konden projecten voordragen voor de Partnership Award. Aquafin nomineerde er drie, maar de aanwezigen op de awarduitreiking kregen het laatste woord. Als winnaar kozen zij voor een rioleringsproject in het centrum van Baal (Tremelo) met Evolta als studiebureau en Besix Infra als aannemer (foto bovenaan dit artikel).

Het project had een erg strakke deadline, maar door goede afspraken, die door alle projectpartners werden nageleefd, is alles verlopen zoals het moet. De handelaars en buurtbewoners werden al vroeg bij het project betrokken, waardoor er een groot draagvlak was bij de start van de werken. Tijdens de uitvoering was de sfeer op de bouwplaats uitstekend en bleef het contact met de buurt optimaal.

Minder Hinder Award

Aquafin reikte al voor de twaalfde maal de Minder Hinder Award uit aan de aannemer die het voorbije jaar in opdracht van het bedrijf rioleringsprojecten uitvoerde en daarbij het best scoorde op het vlak van kwaliteit, veiligheid en oog voor de omgeving. Familiebedrijf Desot nv uit Ieper nam dit jaar deze award mee naar huis (foto hieronder). Gemoco uit Bilzen werd tweede en Wegenwerken De Moor uit Wetteren derde.

Kwaliteitsaward

Voor de Kwaliteitsaward, die aan de advies- en ingenieursbureaus wordt uitgereikt, nam Aquafin dit jaar voor het eerst een nieuw criterium op. “We willen dat in alle ontwerpen van onze projecten de mogelijkheid om regenwater te infiltreren in de bodem maximaal benut worden. Sinds vorig jaar screenen we elk nieuw ontwerp daarop. Daarom vinden we het belangrijk om dit aspect voortaan mee te nemen bij de toekenning van de Kwaliteitsaward”, stipt directeur Projectmanagement Dirk De Waele aan.

 

Studiebureau Jonckheere uit Brugge (foto hierboven) kwam als winnaar uit de bus. Astro-plan uit Aalst en Studiegroep Irtas uit Sint-Niklaas werden respectievelijk tweede en derde.
 

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Monsin-stuwdam wordt aangepakt

Monsin-stuwdam wordt aangepakt

Jan De Nul en Galère hebben de opdracht verworven voor de eerste fase van de renovatie van de Monsin-stuwdam in de Maas, een opdracht van de Waalse overheid. Met de werkzaamheden is een bedrag gemoeid van bijna 20 miljoen €. De[…]

Goedkoper telefoneren tussen lidstaten

Goedkoper telefoneren tussen lidstaten

Square Cross zet Parking Schiervelde mooi in het groen

Square Cross zet Parking Schiervelde mooi in het groen

Autonoom onderhoudsstation voor de groene ruimte

Autonoom onderhoudsstation voor de groene ruimte

Meer artikels