Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Apple en domotica

Apple Benelux verzorgt op 8 september om 15.30 u. een presentatie bij de Thomas More hogeschool in Sint-Katelijne-Waver. Systeemingenieur Bram Elderman van Apple Benelux spreekt daar over de visie van Apple op design en de markt voor woningautomatiseringen en toont de mogelijkheden van Apple Homekit. De tweede spreker is Jan Belon; hij zal uitgebreid ingaan op de kansen en beperkingen van the Internet of Things.

Het centrale thema van deze netwerkbijeenkomst van KNX België zijn de groeiende mogelijkheden en behoeften om innovatieve koppelingen en combinaties te maken met op internet gebaseerde woning- en gebouwautomatisering. De sprekers zullen de actuele marktontwikkelingen schetsen en ingaan op specifieke kenmerken van deze trend. De perceptie van the Internet of Things is een belangrijk onderwerp: hoe snel gaat deze ontwikkeling, wat kan de eindgebruiker ermee doen en hoe beleeft een consument deze technologie'

Innovatieve KNX-bedrijven krijgen tevens de kans om de door hen ontwikkelde toepassingen te tonen en te demonstreren. Denk daarbij aan systemen die kunnen worden gekoppeld aan op internet gebaseerde technologieën. Aan het einde van de netwerkbijeenkomst is er ruimte voor informele gesprekken en kan je van 18 tot 21 u. een bezoek brengen aan de mini-beurs waarop de KNX-fabrikanten hun nieuwste producten en systemen tonen.

Innovation Award

Op 8 september reikt KNX België omstreeks 18 u. tevens de Innovation Award uit. Deze onderscheiding wordt dit jaar toegekend aan een KNX-specialist met het meest innovatieve project. De award wordt uitgereikt in samenwerking met Nelectra en Fedelec. De jury bestaat uit deskundigen van deze organisaties.

Meer informatie en het complete programma van de dag zijn te downloaden bij de nieuwsberichten op de website www.knx.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

VUB-computerwetenschapper werkt aan domotica-tool

VUB-computerwetenschapper werkt aan domotica-tool

Sinds geruime tijd wordt de markt overspoeld door ‘slimme’ huishoudtoestellen, die je vanop afstand kan bedienen. Elk van die toestellen wordt gestuurd door een app. Wie veel van die toestellen in huis heeft en hier en daar nog wat[…]

28/06/2022 | DigitaalTechnologie
‘100% circulariteit bij het vernieuwen van een gebouw moet in de toekomst een basisgarantie worden’

‘100% circulariteit bij het vernieuwen van een gebouw moet in de toekomst een basisgarantie worden’

Toyota zoekt 2.000 inwoners voor stad van de toekomst

Toyota zoekt 2.000 inwoners voor stad van de toekomst

Vastgoedexperts voorspellen vijf woontrends voor 2020

Vastgoedexperts voorspellen vijf woontrends voor 2020

Meer artikels