Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Appartementencomplex in Beringen

Gerelateerde onderwerpen :

Het schepencollege van Beringen geeft Safak Bouw bvba een bouwvergunning voor de realisatie van een complex met tien appartementen. Dat komt in de plaats van de vroegere Citroëngarage langs de Paalsesteenweg. Een eerdere bouwaanvraag werd ingetrokken omdat het toen onduidelijk was wat de impact is van een nieuwe brug over het Albertkanaal op de hoogteprofielen van de aansluitende gewestweg.

Arcadis, het studiebureau dat belast is met de voorstudie van de brug, gaf aan dat het perceel zich bevindt op het knikpunt waar het nieuwe wegtracé, omhoog of omlaag, zal beginnen te wijzigen. Omwille van de ligging op het knikpunt zal het hoogteverschil eerder beperkt zijn. Door de toegangen naar de appartementen en de inrit naar de garagekelder te voorzien langs de Brouwersstraat ontstaan geen conflicten op dat vlak en de beperkte aanpassing van het hoogteverschil heeft eveneens weinig invloed op de woonkwaliteit en de architecturale kwaliteit.

Het perceel grenst aan twee straten waardoor het project beschikt over twee voorkanten. Het niveau van de Brouwersstraat ligt ongeveer een bouwlaag lager dan dat van de Paalsesteenweg, waardoor langs de Paalsesteenweg twee volwaardige bouwlagen en een terugliggende derde bouwlaag worden voorzien. Langs de Brouwersstraat komt eveneens een extra bouwlaag. De onderste laag fungeert als bergruimte en parkeergarage, goed voor dertien auto's. Het volume is vergelijkbaar met dat van het aanpalende appartementsgebouw aan de linkerzijde. Het gaat om appartementen tussen ongeveer 80 en 120 m².

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Heraanleg Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen in 2022

Heraanleg Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen in 2022

Het schetsontwerp voor de Scheldekaaien ter hoogte van Nieuw Zuid in Antwerpen is klaar. Het ontwerpteam Sweco – PROAP - WIT architecten tekende een park van 5 ha voor voetgangers en fietsers met ruimte voor ontspanning. Eind dit jaar[…]

Drie ontwerpteams voor herontwikkeling Arenawijk in Deurne

Drie ontwerpteams voor herontwikkeling Arenawijk in Deurne

Bouwkroniek neemt een zomerbreak

Bouwkroniek neemt een zomerbreak

Herbestemming voor Leuvense Silo's en Molens van Orshoven

Herbestemming voor Leuvense Silo's en Molens van Orshoven

Meer artikels