Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

APK kiest voor Ford

Gerelateerde onderwerpen :

,
APK kiest voor Ford

Multidisciplinair infrastructuurbouwer APK uit Overpelt kiest voor zijn bedrijfsvoertuigenpark resoluut voor Ford. 80% van de 600 lichte bedrijfsvoertuigen van APK zal dit jaar het Ford-embleem dragen, een aandeel dat voor de start met de samenwerking met FordStore Driesen in 2015 nog op 0% stond en dat nog blijft groeien. APK koos voor de Ford Transit-familie met de Courier, Connect en Custom.

APK Group startte in 1960 als Electro- en Kabelwerken Kerkhofs in Hechtel-Eksel en groeide door overnames en samenwerkingen uit tot een groep met 1.300 werknemers en een gecombineerde omzet van 170 miljoen € in België en Nederland. APK heeft verschillende afdelingen: Energie en water, Econergy, Telecom infra (fiber & coax), In-home telecominstallaties en IoT, Wegenbouw en Recycling.

Het hoofdkantoor van APK Group is gevestigd in Overpelt, op een steenworp van de Europese testterreinen van Ford in Lommel. Het bedrijf heeft een nauwe samenwerking met Ford. Zo zijn een twintigtal voertuigen van APK uitgerust met een ‘black box’ die gegevens verzamelt die voor Ford nuttig kunnen zijn om bij de ontwikkeling van nieuwe voertuigen beter in te spelen op noden van klanten en die APK een beter inzicht geven bij de keuze van het soort voertuigen die het meest geschikt zijn voor hun wagenpark. Het management van APK Group bracht begin dit jaar nog een bezoek aan de faciliteiten van Ford in Lommel Proving Ground om zo aan den lijve te ondervinden welke inspanningen er geleverd worden om de bedrijfsvoertuigen van Ford comfortabel, veilig en duurzaam te maken.

De Transit-familie is wereldwijd de bestverkochte bestelwagenfamilie en ook in België scoort het Transit-gamma met de nieuwe Custom en 2Ton, die later dit jaar het gezelschap krijgen van de vernieuwde Transit Courier en Transit Connect. In ons land werd in 2017 het hoogste jaarvolume voor de Ford-bedrijfsvoertuigen van deze eeuw opgetekend, met een volume dat 18% hoger lag dan het voorgaande jaar. Daarnaast blijkt de Ford Ranger, de stoere pick-up van het merk, bijzonder populair. Hij is volgens Ford de absolute nummer één in het felbevochten segment van pick-ups in België, met een marktaandeel van liefst 30%.

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

De nieuwe MH3040 van Caterpillar (Bergerat Monnoyeur Belgium) bouwt voort op zijn voorganger, de M325D L MH. Deze graafmachine in overslaguitvoering kan ingezet worden voor overslag bij schroot-, afval- en houtzagerijbedrijven. De giek,[…]

13/07/2021 | Caterpillar
'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Meer artikels