Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Anyway Doors perfectioneert geïntegreerde greepfunctie

Anyway Doors perfectioneert geïntegreerde greepfunctie

Helemaal in lijn met zijn minimalistische filosofie heeft Anyway Doors de gepatenteerde 'geïntegreerde greepfunctie' van zijn deuren verder op punt gesteld. Het nieuwe aluminium greepprofiel maakt rechtstreeks deel uit van het deurbladframe en is dus greep en deurrand in één. Hierop worden de sluitprofielen en indien gewenst sloten meteen gemonteerd. Daarmee is de deurgreep zowel constructief als functioneel geïntegreerd, zonder uitstekende elementen. De deur kan bijgevolg volledig geopend worden, stoot niet tegen de muren en zit strak in het muurvlak. Architecturaal wordt zo een mooie uniformiteit bekomen.

Deze collectie inbouwgrepen kan naar wens uitgerust worden met een insert in dezelfde kleur als het deurblad of een matte plexi invulling. De lichtdoorlatende greep geeft een speels accent en kan ook als aanduiding gebruikt worden op een toilet of badkamer. De greep is beschikbaar in verschillende uitvoeringen verticaal en horizontaal verwerkt in het deurblad.

Zwart

Het reeds uitgebreide productenaanbod wordt verruimd met zwarte afwerkingen om optimaal in te spelen op de actuele interieurtrends. De unieke sluittechniek en alle omlijstingen zijn vanaf heden verkrijgbaar in een mat zwarte uitvoering. Het deurblad is beschikbaar bekleed met een 3 mm dikke volkernplaat Resopal Massiv voorzien van een 'Traceless'-toplaag. De verschillende omlijstingen en grepen zijn gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium en zijn hierdoor niet vingergevoelig en onderhoudsvriendelijk.

Pivotscharnieren

Voor het 'room divider' concept van Anyway Doors werd een innovatief 360° pivotscharnier ontwikkeld. Dit maakt de realisatie mogelijk van extra grote deuren of wanden zonder inbouwdelen in de vloer. De pivotscharnieren worden bovenop de afgewerkte vloer bevestigd en zijn onzichtbaar in de deur of wand ingebouwd. Ze zijn uitgerust met een mechanische comfortsluiting met automatische 90° positionering om de deur of wand in geopende stand te immobiliseren. De pivotscharnieren maken het mogelijk om een tot wel 150 kg zwaar element vederlicht te bedienen, openend/doorslaand in beide richtingen of naar wens begrensbaar in één draairichting.

Tijdens de ontwikkeling werd gestreefd naar een eenvoudige montage in de deur of wand, door een geringe inbouwhoogte van 40 mm en een breedte van 25 mm, voor een ruim toepassingsgebied. De bevestiging op de afgewerkte vloer geschiedt met twee bouten en pluggen tot ongeveer 35mm diep. Dit laat toepassingen in zowel nieuwbouw als renovatie toe ongeacht de vloeropbouw of aanwezigheid van vloerverwarming.

Sluittechniek

Anyway deuren sluiten geluidloos middels een gepatenteerde sluittechniek die zowel op de deur als in de minimalistische omlijsting verwerkt zit. Een kunststof profiel op het deurblad vormt het mannelijke (convexe) deel, de kunststof aanslag in de deuromlijsting het vrouwelijke (concave) deel. Elke Anyway deur is naar wens instelbaar 90°, 180°/360° te openen. Zelfs bij 180°/360° doorslaande deuren garandeert dit een perfecte afsluiting en positionering.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar