Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Antwerpse vastgoedspeler koopt 18.000 m² kantoren op toplocatie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Antwerpse vastgoedspeler koopt 18.000 m² kantoren op toplocatie

Foto: Brody.

Vijf van de bekendste kantoorgebouwen van Antwerpen, gelegen aan de ring, krijgen in één keer een nieuwe eigenaar. Het gaat om Antwerp Gate 1 en 2, Regent, Quinten en Royal House. Vier ervan zijn trouwens letterlijk de eerste gebouwen die je ziet wanneer je Antwerpen via de E19 binnenrijdt. Na zes jaar komen de kantoorgebouwen zo weer in handen van een Antwerpse eigenaar. Het Brusselse bedrijf Jomo verkoopt ze immers aan de Antwerpse projectontwikkelaar Brody, die ze binnenkort allemaal een facelift geeft. De transactie wordt begeleid door CBRE. Samen zijn de kantoren goed voor een totale oppervlakte van 18.000 m2 en een geschatte waarde van zowat 32 miljoen €.

“Door hun toplocatie hebben de gebouwen een enorm potentieel. Zeker met de overkapping van de ring in het vooruitzicht zal hun waarde de komende jaren enkel stijgen. We gaan ze bovendien stuk voor stuk renoveren - de ene al wat ingrijpender dan de andere - om dit potentieel ook maximaal te benutten. Momenteel is 85% van de kantoren verhuurd, een bezettingsgraad die we met de renovatiewerken tot 95% willen doen stijgen”, stelt Jelle Strijbos, commercieel directeur van Brody.

De eerste gesprekken met een aantal interieurarchitecten zijn intussen al achter de rug. Het is de bedoeling om zowel standaard bedrijfsruimtes als kantoren op maat, coworking spaces en serviced offices te voorzien. Daarnaast worden ook catering, een strijkdienst en yogalessen aangeboden.

Kantorenmarkt boomt

De Antwerpse kantorenmarkt boomt als nooit tevoren. Dat blijkt ook uit de recente cijfers van Cushman & Wakefield: Antwerpse kantoren hebben het laagste leegstandcijfer sinds 15 jaar.

“Dit is één van de veiligste investeringen die je kan doen: het lage leegstandcijfer bewijst dat de vraag naar kantoren enorm is in Antwerpen. Die populariteit doet ook de huurprijzen stijgen. Als je een dergelijke kans krijgt, moet je dus niet twijfelen. Dit is dan wel de grootste investering uit de geschiedenis van ons bedrijf, maar het is ook degene waarin ik het meeste vertrouwen heb”, glundert Jelle Strijbos.

De projectontwikkelaar ziet in de investering vooral ook een manier om te diversifiëren. Zo bouwt het bedrijf niet enkel woonprojecten en kantoren, maar gaat het ook zelf vastgoed kopen om te verhuren.

“We willen ons onderscheiden van andere projectontwikkelaars die enkel aan vastgoedontwikkeling doen. Wie geloofwaardig wil zijn als moderne ontwikkelaar moet ook zelf in vastgoed durven investeren; een bakker die zijn eigen brood niet wil eten vertrouw je toch ook niet. We gaan de komende jaren dan ook sterk groeien in dit segment, terwijl we simultaan sterk blijven inzetten op vastgoedontwikkeling. Dat wordt een uitdaging, maar gezien het grote kapitaal dat we ter beschikking hebben via fondsen en investeerders hebben we er alle vertrouwen in”, oppert de commercieel directeur van Brody.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

Bouw van meest energiezuinige woonbuurt van Waregem gestart

In Waregem hebben burgemeester Kurt Vanryckeghem en een vertegenwoordiging van het schepencollege samen met directeur Bart Verschelde van het Waregems Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling en de projectontwikkelaars Steenoven en Eribo, de[…]

Oude schoolgebouwen in Lier veranderen in nieuwe woonbuurt

Oude schoolgebouwen in Lier veranderen in nieuwe woonbuurt

Durabrik steunt Baby-Nest

Durabrik steunt Baby-Nest

Historisch schoolgebouw wordt woonproject in het centrum van Herentals

Historisch schoolgebouw wordt woonproject in het centrum van Herentals

Meer artikels