Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Antwerpse haven is koploper

In het laatste kwartaal van vorig jaar werden in de haven van Antwerpen 5,3% meer goederen behandeld dan in hetzelfde kwartaal van 2013. Vooral de behandeling van vloeibaar massagoed kende in het vierde kwartaal opnieuw een sterke groei: 9,5% meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Antwerpen sloot 2014 af met een totale goederenoverslag van 199 miljoen ton; dit is 4,2% meer dan in 2013 en een nieuw record voor de haven van Antwerpen.

Gent

De Gentse haven registreerde in het vierde kwartaal van 2014 een daling van de goederenoverslag via de zeevaart met 4,7% tegenover het vierde kwartaal van 2013. Met uitzondering van de overslag van stukgoed (+27%) was deze daling voelbaar in alle categorieën. De totale maritieme trafiek bedroeg in 2014 in Gent bijna 25,9 miljoen ton, nagenoeg evenveel als in 2013.

Zeebrugge

Ook in de haven van Zeebrugge daalde de totale goederenoverslag in het vierde kwartaal van 2014 (-4,5%) tegenover dezelfde periode het jaar ervóór. De overslag van droge bulk en stukgoed steeg; de overslag van vloeibare bulk, containers en roll-on roll-off daalde. In 2014 werden in de haven van Zeebrugge 42,5 miljoen ton goederen overgeslagen.

Oostende

In Oostende werd in het vierde kwartaal een trafiekdaling genoteerd tegenover in het vierde kwartaal van 2013. Ook de totale goederenoverslag in 2014 liep fors achteruit tegenover het jaar ervóór.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Architecturale interventie op het domein Rubenskasteel in Elewijt

Toerisme Vlaanderen lanceert in augustus 2023 de evenementenreeks Stories Unfold, die vanaf dan om de twee jaar en op vijf verschillende locaties (inter)nationale (media)aandacht wil genereren voor de Vlaamse kastelen en tuinen. Voor de eerste[…]

12/08/2022 | Ontwerp
Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Meer geld voor asbestverwijdering in scholen

Zeer hoge temperaturen tasten productiviteit bouw ernstig aan

Zeer hoge temperaturen tasten productiviteit bouw ernstig aan

Elia breekt 95 hoogspanningsmasten af

Elia breekt 95 hoogspanningsmasten af