Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Antwerpse derdeklasser krijgt een nieuw stadion

Gerelateerde onderwerpen :

Antwerpse derdeklasser krijgt een nieuw stadion

Voetbalclub Berchem Sport en de Antwerpse schepenen Rob Van de Velde en Ludo Van Campenhout hebben de plannen voorgesteld voor het nieuwe stadion. Als alle werkzaamheden binnen twee jaar afgerond zijn, zal in het stadion plaats zijn voor 7.816 supporters. Voorts is er op de site ruimte voor een honderdtal assistentiewoningen en een supermarkt.

Het huidige Ludo Coeckstadion, beter bekend als het Rooi, is sterk verouderd. Er is een groot gebrek aan sanitair. Architectenbureau Bladt ir & Verstraeten bekeek eerst de hele site en zag dat er nog plaats kon gewonnen worden door een weinig gebruikte looppiste in te palmen. Het architectenbureau uit Berchem tekende eerder reeds de plannen voor het Olympisch stadion (het Kiel) van toen nog Germinal Beerschot Antwerpen, nu Beerschot-Wilrijk.

Winkel

De capaciteit van het nieuwe stadion zal kunnen opgetrokken worden tot 10.500 plaatsen. De ingang verhuist en krijgt een groot plein. Langs de zijlijnen van het voetbalplein komen overdekte tribunes met telkens 3.368 zitplaatsen. Aan de achterlijnen komen telkens 540 staanplaatsen. Aan de noordzijde is er aansluitend plaats voor infrastructuur voor spelers en clubs en kan er een commerciële ruimte van 3.500 m² ontwikkeld worden. Daarbij wordt in de eerste plaats gedacht aan een winkel of een fitness.

Dienstencentrum

Aan de zuidzijde is nog plaats voor voorzieningen voor de jeugd en twee duiveltjesvelden. Nog op hetzelfde terrein is er plaats voor een honderdtal assistentiewoningen en een dienstencentrum.

De huidige accommodatie heeft een capaciteit van 13.607 plaatsen waarvan 3.460 overdekte staanplaatsen, 7.460 niet-overdekte staanplaatsen en 2.687 overdekte zitplaatsen (na aanpassingswerken in 2001).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

De teams van Valens (Eiffage) haalden het contract binnen voor de bouw van het psychiatrisch centrum voor het Saint-Luc ziekenhuis en Valisana in Sint-Lambrechts-Woluwe, op de campus van de UCLouvain. De werken starten deze maand. Het gaat om[…]

17/09/2021 | Projectenoverheidsopdracht
UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Meer artikels