Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Antwerpse derdeklasser krijgt een nieuw stadion

Gerelateerde onderwerpen :

Antwerpse derdeklasser krijgt een nieuw stadion

Voetbalclub Berchem Sport en de Antwerpse schepenen Rob Van de Velde en Ludo Van Campenhout hebben de plannen voorgesteld voor het nieuwe stadion. Als alle werkzaamheden binnen twee jaar afgerond zijn, zal in het stadion plaats zijn voor 7.816 supporters. Voorts is er op de site ruimte voor een honderdtal assistentiewoningen en een supermarkt.

Het huidige Ludo Coeckstadion, beter bekend als het Rooi, is sterk verouderd. Er is een groot gebrek aan sanitair. Architectenbureau Bladt ir & Verstraeten bekeek eerst de hele site en zag dat er nog plaats kon gewonnen worden door een weinig gebruikte looppiste in te palmen. Het architectenbureau uit Berchem tekende eerder reeds de plannen voor het Olympisch stadion (het Kiel) van toen nog Germinal Beerschot Antwerpen, nu Beerschot-Wilrijk.

Winkel

De capaciteit van het nieuwe stadion zal kunnen opgetrokken worden tot 10.500 plaatsen. De ingang verhuist en krijgt een groot plein. Langs de zijlijnen van het voetbalplein komen overdekte tribunes met telkens 3.368 zitplaatsen. Aan de achterlijnen komen telkens 540 staanplaatsen. Aan de noordzijde is er aansluitend plaats voor infrastructuur voor spelers en clubs en kan er een commerciële ruimte van 3.500 m² ontwikkeld worden. Daarbij wordt in de eerste plaats gedacht aan een winkel of een fitness.

Dienstencentrum

Aan de zuidzijde is nog plaats voor voorzieningen voor de jeugd en twee duiveltjesvelden. Nog op hetzelfde terrein is er plaats voor een honderdtal assistentiewoningen en een dienstencentrum.

De huidige accommodatie heeft een capaciteit van 13.607 plaatsen waarvan 3.460 overdekte staanplaatsen, 7.460 niet-overdekte staanplaatsen en 2.687 overdekte zitplaatsen (na aanpassingswerken in 2001).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck. In een tweede[…]

27/05/2022 | ProjectenScholen
140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Meer artikels