Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Antwerpse Bouwwerken start werken La Rive

Gerelateerde onderwerpen :

,
Antwerpse Bouwwerken start werken La Rive

Antwerpse Bouwwerken is zopas in opdracht van ontwikkelaar Compagnie Het Zoute gestart met de werkzaamheden voor La Rive aan het Zegemeer in Knokke, de laatste fase van het bekende en prestigieuze project La Réserve.

Nog vóór de eerste steen gelegd was, was al bijna één derde van de appartementen verkocht. Opmerkelijk, want het gaat om appartementen in het hoogste prijssegment van Knokke. De prijzen starten bij 690.000 € en lopen op tot 2,5 miljoen €. In het voorjaar van 2020, binnen iets meer dan twee jaar al, moet de site afgewerkt zijn.

De bouw die zopas gestart is, is de tweede fase van La Réserve - The Residence, het luxueuze appartementencomplex dat in 2011 de deuren opende op de historische site van Hotel La Réserve. Niet zo heel lang geleden startte ook de verkoop, en die loopt als een trein. Eén derde van de 88 luxeappartementen zijn reeds verkocht. De ‘kleinste’ appartementen zijn 121 m2 groot, incluis één slaapkamer. De grootste appartementen tellen vijf slaapkamers en zijn liefst 265 m2 groot. De plannen werden getekend door EL Architects uit Kortrijk.

“De snelle verkoop is een bevestiging van een trend die we al langer opmerken: het luxesegment is er terug volledig bovenop. Waar je een vijftal jaar geleden als verkoper soms tot drie jaar moest wachten om een geschikte koper te vinden, zien we nu dat een paar maanden soms volstaan. De reden daarvoor moet gezocht worden bij een correcte prijszetting. De verhouding prijs/kwaliteit moet juist zitten”, zegt Joris Vrielynck, directeur Projectontwikkeling bij Compagnie Het Zoute.

Hoewel Knokke op interesse vanuit heel Vlaanderen kan rekenen, worden de appartementen uit het duurdere segment (duurder dan 1 miljoen €) vooral verkocht aan Oost- en West-Vlamingen. Buitenlanders die in Knokke dit soort luxevastgoed zoeken, komen vooral uit Luxemburg, Zwitserland en Nederland. Het gros van de kopers zijn trouwens 50-plusser en zelfstandige.

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Cactus Muziekcentrum krijgt een nieuwbouw in Brugge. De bouw gaat van start op 3 november. De totale kost van dit project wordt momenteel geraamd op ongeveer 5,8 miljoen €. Zowel de Vlaamse overheid, de provincie West-Vlaanderen als de stad[…]

21/10/2020 | ProjectenArchitecten
Studenten gebruiken toekomstige huisvesting voor opleiding

Studenten gebruiken toekomstige huisvesting voor opleiding

Londerzeel zoekt ontwerper voor vrijetijdssite

Londerzeel zoekt ontwerper voor vrijetijdssite

Nieuwe campus voor Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen

Nieuwe campus voor Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen

Meer artikels