Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Antwerpen zoekt ontwerpteam voor projectgebied Wilgenstraat

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Antwerpen zoekt ontwerpteam voor projectgebied Wilgenstraat

(c) Frederik Beyens

Woonhaven Antwerpen en AG VESPA gaan op zoek naar een ontwerpteam voor de opmaak van een inrichtingsplan, een verkavelingsaanvraag en een richtlijnennota beeldkwaliteit voor het projectgebied Wilgenstraat in Antwerpen Noord.  De procedure tot aanstelling verloopt in twee fasen. Kandidaturen voor de opdracht kunnen worden ingediend tot 1 februari 2021 om 12 uur.
Het projectgebied omvat de bouwblokken omgeven door de Kerckhovenstraat, de Nijverheidstraat, de Korte Scholiersstraat, de Lange Scholiersstraat, de Sentensteeg, de Pionierstraat en de Gasstraat. De Wilgenstraat bevindt zich in het midden van de twee bouwblokken met elk een eigen karakter.
 
Het beoogde eindbeeld is een strategisch en duurzaam stadsvernieuwingsproject dat ingezet wordt als hefboom voor het verbeteren van de woon-, leer- zorg- en welzijnskwaliteit van het stadsdeel Antwerpen Noord.
 
Het inrichtingsplan moet een nieuwe stedenbouwkundige context te creëren waarin de verschillende programma’s op een kwalitatieve manier ruimte krijgen. Het dient de bestaande kwaliteiten van de plek te bevestigen, maar sluit beter aan bij de bouwblokkenstructuur van de negentiende-eeuwse gordel.
Het inrichtingsplan zal de nieuwe context vormen voor een programma van onder andere sociale woningen, een basisschool, een kinderdagverblijf en kwalitatieve publieke ruimte.
 
Voor deze opdracht wordt een getalenteerd multidisciplinair ontwerpteam gezocht dat minimaal moet beschikken over de volgende expertises: stedenbouwkundig ontwerper, architect, landschapsarchitect en mobiliteitsexpert.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

De stad Dendermonde schrijft een studieopdracht uit voor de opmaak van het ruimtelijk masterplan ‘Vestinggordel Dendermonde’, inclusief een participatieluik. Dat gebeurt in samenwerking met de Vlaamse bouwmeester. Het plangebied[…]

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Negentiende Oproep WinVorm

Negentiende Oproep WinVorm

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Meer artikels