Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Antwerpen verkent al fietsend nieuwe architectuurroute

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Antwerpen verkent al fietsend nieuwe architectuurroute

Voetgangers en fietsers kunnen via de Parkbrug van het Eilandje naar Park Spoor Noord en omgekeerd.

© Jonathan Ramael

Voortaan kan je al fietsend architectuur ontdekken in en rond Antwerpen: dankzij de vernieuwde Architectuurroute en het bijhorende nieuwe fietsplan van Visit Antwerpen en Toerisme Provincie Antwerpen kunnen bezoekers en bewoners kennismaken met de mooiste architecturale hoogtepunten van de stad.

De nieuwe route is goed voor 30 km fietsplezier en leidt fietsers langs recente landmarks zoals het Havenhuis, de parkbrug in Park Spoor Noord en de nieuwe brouwerij van het Seefbier in het Noorderpershuis. Het nieuwe fietsplan verrast fietsers met leuke weetjes en geeft liefhebbers tips om de beste foto’s te nemen.

Jarenlange ervaring

“Deze vernieuwde route is er gekomen dankzij de gebundelde expertise van Toerisme Provincie Antwerpen en Visit Antwerpen. We kunnen inmiddels bogen op een jarenlange ervaring met recreatieve fietsroutes. Uiteraard is een fietstocht in een stad uitdagend gezien het grote aanbod van erfgoed en architecturale bezienswaardigheden. We zijn blij dat we erin geslaagd zijn de stad een mooie fietsroute aan te bieden”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens.

De bewegwijzerde fietsroute in en rond Antwerpen werd geactualiseerd en is uitgebreid met recente architecturale parels. Tegelijk werd een handig nieuw fietsplan ontwikkeld met daarop de bewegwijzerde route en leuke weetjes over de bezienswaardigheden.

Fotografie

Fotografe Noortje Palmers geeft bovendien talrijke tips om originele foto’s te nemen van de gebouwen. Onderweg komen fietsers talloze plekjes tegen om even uit te blazen en iets te drinken of te eten.

“Deze nieuwe Architectuurroute is een heel eigentijdse route geworden dankzij de moderne nieuwe landmarks die onderweg te bewonderen zijn. Daardoor heeft de route een hoog Instagram-gehalte, iets wat de bezoekers zeker zullen appreciëren. Zo blijven we inzetten op het stimuleren van recreatief fietsen in Antwerpen”, zegt schepen van Toerisme Koen Kennis.

Grote Markt

De Architectuurroute begint en eindigt aan de Grote Markt, maar fietsers kunnen gemakkelijk onderweg inpikken. Op het plan staat ook vermeld waar bezoekers fietsen kunnen huren en waar elektrische fietsen kunnen opgeladen worden. Er is ook een digitale versie van de route beschikbaar, via een QR-code die op het plan staat afgedrukt. Het plan is gratis te verkrijgen bij de bezoekerscentra van Visit Antwerpen op de Grote Markt en in het station Antwerpen-Centraal.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam BDR-Carton 123 Architecten realiseert Kappaertsite

Ontwerpteam BDR-Carton 123 Architecten realiseert Kappaertsite

Op de Kappaertsite realiseert Zwevegem een creatieve onderwijs- en vrijetijdscampus waar de Kunstacademie, de Klim Op en de vakantiewerking over enkele jaren een onderkomen zullen vinden. Voor de procedure deed de gemeente Zwevegem mee aan de[…]

01/12/2021 | ProjectenArchitecten
Gent zoekt ontwerper voor renovatie en nieuwbouw historische schoolsite

Gent zoekt ontwerper voor renovatie en nieuwbouw historische schoolsite

De Gentse Haard zoekt ontwerper voor vervangingsbouw

De Gentse Haard zoekt ontwerper voor vervangingsbouw

Tentoonstelling blikt terug op 40 jaar architectuurwedstrijden

Tentoonstelling blikt terug op 40 jaar architectuurwedstrijden

Meer artikels