Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Antwerpen plaatst supervuilnisbakken op hotspots

Gerelateerde onderwerpen :

,
Antwerpen plaatst supervuilnisbakken op hotspots

(c) Stad Antwerpen

De stad Antwerpen plaatst zeventig comprimerende supervuilnisbakken die tot 600 liter afval aankunnen op plaatsen waar de gewone vuilnisbakjes vaak vol zitten. De eerste dertig zullen in de loop van de zomer geplaatst worden.
De nieuwe generatie vuilnisbakken werden in december vorig jaar aangekondigd. Intussen werden de eerste dertig exemplaren reeds geïnstalleerd op de winkelas De Keyserlei en Meir.
 
Na de warme lentedagen met soms overvolle vuilbakken tot gevolg, besliste het stadsbestuur om een grotere variant te bestellen voor de resterende zeventig exemplaren. Deze afvalbakken zullen geplaatst worden op locaties waar de huidige afvalbakken snel volzitten, zoals op het Theaterplein en aan de Belvédère.
 
De Ultra Fill, zoals de nieuwe vuilnisbak wordt genoemd, heeft een volume van 240 liter (in vergelijking met de 120 liter van de eerder geplaatste Mr. Fill) en kan tot 600 liter afval aan doordat hij zeer goed kan samenpersen.
 
Elke Ultra Fill is ook uitgerust met een asbakje en een voetpedaal, waardoor er geen contact met de handen nodig is. Er is een display die de vullingsgraad aantoont en de vuilbak geeft een origineel bedankje in het Antwerps wanneer er afval in wordt gegooid.
 
“Mensen hebben tijdens het mooie lenteweer genoten van onze parken, pleinen en kaaien. Helaas werd ook afval achtergelaten. Soms omdat vuilnisbakken te vol zaten. Deze Ultra Fill moet dat probleem oplossen. Maar uiteraard geldt nog steeds: vuilbak vol, neem je afval mee naar huis”, zegt de recent aangestelde schepen van Stads- en Buurtonderhoud Els van Doesburg.
 
Naast het ophalen van het huisvuil wordt er door de Antwerpse stadsdeinsten ook dagelijks manueel en machinaal geveegd, afval van sluikstortingen opgehaald, graffiti verwijderd, … De nieuwe vuilnisbakken moeten de bewoners en bezoekers extra stimulere om ook hun steentje bij te dragen in de afvalbeperking.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Oost-Vlaanderen bestrijdt wateroverlast en verhoogt waterbeschikbaarheid bij droogte

Oost-Vlaanderen bestrijdt wateroverlast en verhoogt waterbeschikbaarheid bij droogte

De provincieraad van Oost-Vlaanderen heeft het ontwerp voor de herinrichting van het overstromingsbekken in de Moerasstraat in Kruisem goedgekeurd. De omgevingsvergunning wordt aangevraagd en er wordt een aannemer gezocht voor de uitvoering van[…]

Antwerpen leidt nieuwkomers op tot grondwerker

Antwerpen leidt nieuwkomers op tot grondwerker

'Eerst het water, de rest komt later'

'Eerst het water, de rest komt later'

23 kandidaten willen Landschapspark of Nationaal Park Vlaanderen worden

23 kandidaten willen Landschapspark of Nationaal Park Vlaanderen worden

Meer artikels