Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Antwerpen bouwt digitaal vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli kan iedereen voor een bouwproject in Antwerpen een stedenbouwkundige vergunning aanvragen via het Vlaamse intakeloket.

Vlaanderen heeft op 1 september 2014 zijn centrale intakeloket voor digitale bouwaanvragen opengesteld. Architecten en aannemers ontwerpen hun bouw- of verbouwprojecten immers voornamelijk digitaal. Via het Vlaamse omgevingsloket kunnen aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning met bijbehorende tekeningen en formulieren digitaal worden ingediend.

Het centrale Vlaamse intakeloket moet zorgen voor eenvormige stedenbouwkundige aanvragen in heel Vlaanderen. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de vraag van de architecten om tijd- en plaatsonafhankelijk een stedenbouwkundige vergunning te kunnen aanvragen. Daarnaast zorgen digitale bouwaanvragen ook voor heel wat administratieve vereenvoudiging.

Na een pilootfase en investeringen in digitale voorzieningen heeft de stad Antwerpen beslist in te stappen in het project. Vanaf 1 juli 2015 kunnen bouwaanvragen voor projecten in Antwerpen ingediend worden via www.omgevingsloket.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Heraanleg wenkt voor kruispunt in Berchem

Heraanleg wenkt voor kruispunt in Berchem

Het uitgestrekte en complexe kruispunt van de Elisabethlaan met de Floraliënlaan in Berchem kreeg enkele jaren geleden een tijdelijke inrichting om het veiliger te maken. Nu is het definitieve ontwerp klaar.     Na de goedkeuring[…]

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw