Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

André Dherte overleden

Gerelateerde onderwerpen :

André Dherte overleden

Met het overlijden van André Dherte (foto Confederatie Bouw) verloor de Confederatie Bouw op maandag 25 juli opnieuw één van haar boegbeelden. André Dherte, die 81 jaar werd, was immers van maart 2002 tot maart 2005 voorzitter van de beroepsorganisatie.

André Dherte werd geboren op 30 oktober 1934 als zoon en kleinzoon van een schrijnwerkersfamilie, gespecialiseerd in de restauratie van beschermde monumenten; vandaar ook zijn grote passie voor cultuur en in het bijzonder erfgoed. Zo was deze 'captain of industry' jarenlang ondervoorzitter van de vzw Prométhéa, die het bedrijfsmecenaat steunt.

In 1983 deed wijlen André Dherte zijn intrede in de Confederatie Bouw. Van 1986 tot 1988 was hij voorzitter van de Federatie van Algemene Bouwaannemers, van 1990 tot 1994 voorzitter van de Confédération Construction wallonne en van begin 2002 tot begin 2005 voorzitter van de Confederatie Bouw.

'Ik herinner me André Dherte als een fervente pleitbezorger van de bouwwereld. Hij wist als geen ander bouwbedrijven te inspireren en zag voor de Confederatie Bouw een belangrijke rol weggelegd als unieke spreekbuis en belangenbehartiger van onze sector op lokaal, gewestelijk en nationaal niveau', looft Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Samen met zijn broer Jean-Claude was wijlen André Dherte de grondlegger van het familiebedrijf Dherte in Vloesberg en bezieler van Dherte Istasse in Namen, dat ze in 1985 overkochten. Dit belette hem echter niet om in tal van andere organisaties een mandaat op te nemen. Zo was hij jarenlang voorzitter van het Vakantiefonds Bouw, was hij actief in het WTCB en de Federale Verzekeringen en stond hij aan de wieg van en was hij voorzitter van bekende Waalse initiatieven zoals CAP2020 en Tradecowall.

De Confederatie Bouw en Bouwkroniek bieden de familie en nabestaanden van wijlen André Dherte hun oprechte deelneming aan en bedanken hem voor zijn onvoorwaardelijke inzet voor de bouwwereld.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

De actuele viruscrisis slaat economisch en financieel diepe wonden, al verschillen de gevolgen per sector. De Federatie van Belgische Transporteurs (Febetra) maakt een stand van zaken op voor de transport- en logistieke sector. Daarvoor gebeurde[…]

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Meer artikels