Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

AML verdeelt Mecalac in Wallonië en Brussel

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
AML verdeelt Mecalac in Wallonië en Brussel

(c) AML

Materieelproducent Mecalac heeft een akkoord gesloten met distributeur AML voor Wallonië en Brussel. AML was tot voor kort vooral een lokale dealer van premium-merken in materieel. Het is voor het eerst dat Ateliers Marcel Lambert (AML) exclusief verdeler wordt.
Het akkoord omvat zowel de verkoop als het onderhoud voor het volledige gamma van Mecalac: graafladers, verdichters, dumpers, laders en graafmachines.
 
“Ik ben verheugd met deze samenwerking die van vitaal belang is voor ons bedrijf. AML is een groeiend, dynamisch en ambitieus Waals bedrijf. We hebben gekwalificeerd en bekwaam personeel. Dankzij onze medewerkers kunnen we de ontwikkeling van ons bedrijf voortzetten en eersteklas partnerschappen opzetten zoals die met Mecalac”, zegt Liborio Russo van AML.
 
"Exclusief verdeler worden van een topmerk als Mecalac maakt deel uit van het strategische ontwikkelingsplan van ons bedrijf. We zijn heel blij met dit lange-termijn-akkoord. Mecalac staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. De producent staat bekend als innovator en heeft veel aandacht voor de klimaatdoelstellingen. En net zoals ons is Mecalac een familiale groep", besluiten Christophe Wanty en Benoit Soenen, de gedelegeerd bestuurders van AML.
 
"De organisatie en de ernst van AML hebben ons ervan overtuigd om met hen in zee te gaan voor Wallonië en Brussel. Wij zijn ervan overtuigd dat AML een uitstekende service zal bieden voor de Mecalac-klanten", stelt Alexandre Marchetta, directeur-generaal van de Mecalac Groep.
 
Mecalac is een Frans bedrijf met fabrieken in Frankrijk, Duitsland, Turkije en het VK. AML is actief in de verkoop, het verhuur en het onderhoud van nieuw en tweedehands materieel voor de bouwsector en goederenbehandeling en toebehoren. Jaarlijks verkoopt AML bijna 150 machines vanuit de vestiging in Heppignies. De andere merken die AML verdeelt, zijn o.m. Groeneveld-Beka, Bell, Kubota, Hitachi en Manitou. AML maakt deel uit van de Waalse bouwgroep Wanty.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Sigma noteert records in de verkoop van materieel

Sigma noteert records in de verkoop van materieel

Sigma, de federatie van de algemene vertegenwoordigers van materieel voor openbare en private werken, bouw en goederenbehandeling, presenteerde zopas het economische verslag van 2021. De beroepsvereniging blikt tevens vooruit naar wat de sector[…]

02/07/2022 | Ondernemingen
Hansea koopt 25 elektrische bussen

Hansea koopt 25 elektrische bussen

Krachtenbundeling voor reiniging stedelijke gebieden

Krachtenbundeling voor reiniging stedelijke gebieden

Meer bouwmachines verkocht in 2021

Meer bouwmachines verkocht in 2021

Meer artikels