Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

ambiSENSE regelt individuele kamertemperatuur

ambiSENSE regelt individuele kamertemperatuur

Vaillant lanceert de ambiSENSE-oplossing, die de mogelijkheid biedt om de temperatuur in elke kamer individueel te regelen aan de hand van geconnecteerde thermostatische kranen.

Met de gratis multiMATIC 2.0-applicatie kan de ambiSENSE-eigenaar vanop om het even welk mobiel toestel maximum twintig radiatoren beheren en per kamer tot zes verschillende verwarmingstijden instellen. In nieuwbouw en in bestaande verwarmingsinstallaties zorgt ambiSENSE niet alleen voor extra verwarmingscomfort, maar helpt het bovendien kosten en energie besparen.

De temperatuur voor elke kamer individueel bepalen onafhankelijk van de temperatuur in de referentiekamer, waar de thermostaat geïnstalleerd is, lukt voortaan vlot dankzij ambiSENSE. Via de VR 920-internetmodule en de weersafhankelijke regeling multiMATIC VRC 700(f) verbindt de ambiSENSE-oplossing de ambiSENSE VR 50 thermostatische kranen op de radiatoren draadloos met om het even welk Vaillant-toestel met eBUS-verbinding, en dit voor maximum twee verwarmingscircuits.

Het intuïtieve design van ambiSENSE laat zowel via de kamerthermostaat als via de multiMATIC 2.0-applicatie een vlotte bediening toe. Aan de hand van tijdsschema’s kunnen per kamer zes verschillende verwarmingstijden bepaald worden. Het is dus geen probleem om bv. de badkamer warm te stoken bij het opstaan en de temperatuur aanzienlijk te verlagen op het ogenblik dat de bewoner de ruimte geheel aangekleed verlaat. Ook last minute aanpassingen van de dag- of weekprogramma’s doorvoeren is op elk moment en van om het even waar mogelijk, individueel per kamer.

Verwarring voorkomen kan door elke kamer een eigen naam te geven en er een bijpassend icoon of een foto aan toe te voegen. Om het woonklimaat te optimaliseren, geeft de applicatie zowel de huidige als de streeftemperatuur voor elke kamer weer, maar ook de vochtigheidsgraad (in combinatie met een ambiSENSE VR 51 kamerthermostaat). En als er een raam openstaat om te verluchten past ambiSENSE automatisch de verwarming aan om energie- en kostenverspilling te voorkomen.

Kamerthermostaat

De ambiSENSE-oplossing kan tot twintig radiatoren beheren, maximum zes per kamer. Als er verschillende thermostatische kranen in een kamer zijn, kan een ambiSENSE VR 51-kamerthermostaat die centraal per ruimte besturen zodat een temperatuurwijziging niet op elke thermostatische kraan afzonderlijk hoeft te gebeuren. De oplossing kan zo maximum twaalf ambiSENSE VR 51-kamerthermostaten beheren. Deze kamerthermostaat meet ook de relatieve vochtigheid in elke ruimte afzonderlijk.

Met ambiSENSE is verhoogd verwarmingscomfort in elke nieuwbouwwoning verzekerd, maar ook als aanvulling op een bestaande verwarmingsinstallatie kan de oplossing de efficiëntie aanzienlijk verhogen. Zo vormt ze een ideale tool om heel wat energie en kosten te besparen.

Je kan de ambiSENSE-oplossing bekijken en uittesten op Batibouw. Vaillant voorziet immers een ambiSENSE-hoek waar je op een iPad met de multiMATIC 2.0-app de mogelijkheden van deze individuele kamertemperatuurregeling aan de praktijk kan toetsen.

Vaillant Group is naar eigen zeggen marktleider in Europa en stelt wereldwijd 12.000 mensen tewerk in de sector van de verwarmingstechnologieën. De maatschappelijke zetel is gevestigd in het Duitse Remscheid. De groep, die in 2016 een omzet van 2,403 miljard € boekte, besteedt heel wat aandacht aan onderzoek en ontwikkeling: de afdeling O&O telt 780 medewerkers en is daarmee niet alleen één van de grootste, maar zeker ook één van de meest creatieve in de sector. Vaillant Group is eigenaar van meer dan 2.000 octrooien en dient er jaarlijks bijna vijftig nieuwe in.

Het Belgische filiaal van Vaillant Group dat actief is in het domein van de verwarmingstechnologieën is gevestigd in Drogenbos en stelt 450 personen tewerk. Met een omzet van 148 miljoen € in 2016 noemde de onderneming zich ook in België marktleider.

Vaillant - Paleis 12 - Stand 12403

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Vorig jaar maakten nog meer gezinnen gebruik van de historisch lage rente om hun woning te renoveren. Bij Belfius was zelfs één renovatielening op twee bedoeld om het huis of appartement veiliger en/of energiezuiniger te maken. Dat[…]

01/03/2021 | BelfiusRenovatie
Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Meer artikels