Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aluminiumconstructeurs lanceren kwaliteitskeurmerk

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Aluminiumconstructeurs lanceren kwaliteitskeurmerk

De Federatie Aluminium Constructeurs (FAC) hield op 15 oktober een Partner Meeting in Waregem, een evenement waar de belangrijkste spelers uit de sector samenkwamen. De vereniging mag zich verheugen in een groeiend aantal leden. Steeds meer bedrijven zien de meerwaarde die de FAC te bieden heeft inzake opleiding, kennisoverdracht en belangenbehartiging. De Belgische constructeurs krijgen immers steeds meer te maken met goedkope internationale concurrentie.

Voor de FAC wordt het speerpunt voor het komende jaar de lancering en toepassing van een keurmerk voor aluminiumconstructeurs. Met dit kwaliteitslabel kunnen bedrijven zich beter profileren tegenover de goedkope concurrentie. Het FAC-keurmerk wordt niet alleen een commerciële troef, maar moet tevens een basis vormen om het kwaliteitsniveau in de bedrijven voort omhoog te tillen. Het keurmerk verhoogt immers ook de betrokkenheid van medewerkers.

In een eerste fase heeft de FAC reeds een kwaliteitshandboek uitgegeven waarin alle relevante aspecten i.v.m. kwalitatief schrijnwerk aan bod komen, gaande van bouwfysica over oppervlaktebehandeling, montage en oplevering tot CE-markering en garantiebepalingen. Op enkele maanden tijd zijn van dit naslagwerk bijna 1.000 boeken verdeeld bij constructeurs, architecten en scholen.

Nadat de voorbije maanden de samenwerking met twee onafhankelijke keuringsinstanties (BCCA en SKG) afgesproken is en een lijst met keuringscriteria werd bepaald, gebeurde een oproep tot de FAC-leden om zich kandidaat te stellen voor de eerste keuring. Vier constructiebedrijven hebben inmiddels de keuringsprocedure met succes afgerond: Durv (Zottegem), FMP+ (Duffel), Hegge (Hamont-Achel) en Meutabel (Oeselgem). Ter gelegenheid van de Polyclose-beurs in januari zullen deze bedrijven in de schijnwerpers worden gezet omwille van hun kwaliteitsbewustzijn in productie en op de bouwwerf.

 

Belgische constructeurs krijgen steeds meer te maken met goedkope internationale concurrentie.

 

Uit de resultaten van het onderzoek van Essencia, in opdracht van de FAC, wordt duidelijk dat 2014 een goed jaar was met een groeiende omzet. Ook de verwachtingen voor de komende jaren zijn positief. De verwachting is echter dat de prijs, de marges en de buitenlandse concurrentie in negatieve zin zullen evolueren. Opvallend is ook dat 87% van de ondervraagde aluminiumconstructeurs voorstander is van een keurmerk zoals dat binnenkort wordt gelanceerd.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Polyclose lokte vorige week meer dan 14.000 bezoekers naar Flanders Expo in Gent. Dat zijn er bijna 1.000 meer dan bij de vorige editie in 2018. Het was ook inhoudelijk een topeditie met tal van primeurs en nieuwigheden. Dat de sector van raam-,[…]

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Sunparadise: Dit is nieuw bij de Hawaii 40 Cubo

Sunparadise: Dit is nieuw bij de Hawaii 40 Cubo

Argent ALU - Argenta & ROB

Argent ALU - Argenta & ROB

Meer artikels