Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aluminium schrijnwerk met 'steel look'

Aluminium schrijnwerk met 'steel look'

Wat hebben de renovatie van een industrieel pand, de plaatsing van een vintage veranda en de bouw van een hedendaagse woning met uitgepuurde architectuur met elkaar gemeen' Alle drie hebben ze nood aan ultraslanke en tegelijk energiezuinige raamprofielen. Daarom lanceert Reynaers Aluminium het SL 38-HI-systeem met 'steel look', met het effect van de fijn geprofileerde stalen ramen van weleer zonder de nadelen op het vlak van onderhoud en isolatie.

Het SL 38-HI 'steel look' aluminium profiel zorgt voor heel wat architecturale mogelijkheden, waarbij een minimalistisch of industrieel design centraal staat zonder in te boeten op energie-efficiëntie. Het systeem leent zich niet alleen optimaal voor hedendaagse nieuwbouwwoningen, maar ook voor renovatie met vervanging van verouderde stalen raamprofielen én voor stijlvolle veranda's. Daarmee sluit het systeem perfect aan op de architecturale trends waarin transparantie en authenticiteit centraal staan.

Rank en slank

SL 38-HI is een sterk geïsoleerd driekamersysteem met ultraslank profielaanzicht voor ramen en deuren met verhoogde thermische eigenschappen. De hoge energie-efficiëntie gaat samen met een zeer fijn profiel. Daardoor heeft dit innovatief systeem het uitzicht van een stalen raamprofiel.

Het SL 38-HI-systeem kan worden uitgevoerd in een rasterstructuur: een toepassing die architecturale waarde toevoegt bij de renovatie van panden met een industrieel uitzicht, maar ook uiterst geschikt is voor stijlvolle veranda's. Het systeem kan worden toegepast met zowel dubbele als driedubbele beglazing zonder het minimalistische aanzicht te verliezen.

400 RAL-kleuren

Alle types van naar binnen en naar buitendraaiende vleugels voor ramen en deuren zijn beschikbaar in ongeveer 400 RAL-kleuren, waardoor architecten en bouwheren verder dan ooit kunnen gaan in het personaliseren van hun ontwerp. Door de vorm van het raam te herleiden tot zijn essentie en te combineren met een hoogwaardige isolatietechnologie is het SL 38-HI-systeem de perfecte combinatie van een duurzaam materiaal, strak design en veeleisende architectuur.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

"Intelligentie moet het centrale element blijven in ons engagement"

Bouwkroniek geeft elke week het woord aan een CEO of andere leidinggevende uit de brede bouwsector. Deze week mag David Roulin van ArtBuild Architects antwoorden op onze vijf vragen. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de[…]

14/01/2022 | Architecten
Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Besix bouwt mee aan het Parc des Expositions in Ivoorkust

Omgevingsvergunning voor rioleringsproject Achterbos in Mol

Omgevingsvergunning voor rioleringsproject Achterbos in Mol

DEME koopt Noors offshore installatieschip

DEME koopt Noors offshore installatieschip