Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Als snelheid belangrijk is – Herstellingswerken Ring Antwerpen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Als snelheid belangrijk is – Herstellingswerken Ring Antwerpen

Succesvolle en snelle herstelling met MasterEmaco T van BASF Master Builders Solutions.

Het wegdek van de middenrijstrook van de Antwerpse ring was beschadigd door de continue belasting van het drukke verkeer en diende te worden hersteld om de veiligheid van de weggebruiker te garanderen.

Tijdsdruk en krappe deadlines vormen altijd een probleem wanneer wegen of bruggen moeten worden hersteld. Het geheel of gedeeltelijk afsluiten van een drukke weg zoals de Antwerpse ring houdt altijd grote uitdagingen in.

Paul Van Overloop, projectleider bij Soga nv, die de herstellingen uitvoerde: “Gevaarlijke verkeersopstoppingen moeten worden vermeden en de ring moet zo snel mogelijk terug op volle kracht draaien. Daarom moesten de werken ’s nachts worden uitgevoerd en moesten we binnen een tijdspanne van 5 uur het beschadigde wegdek opbreken en terug opgieten. Ondertussen werd het verkeer van drie naar één rijstrook gebracht.”

“Een strakke planning en een duidelijke signalisatie zijn noodzakelijk om de werken tot een goed einde te brengen. Ook een juiste keuze van reparatiemortels helpt om het project succesvol te realiseren. Wij kozen voor MasterEmaco T 1100 TIX van BASF omdat dit de enige mortel is die de garantie geeft om na slechts enkele uren uitharding het vele en zware vrachtverkeer weer op de Antwerpse ring toe te laten”, zegt Paul Van Overloop.

MasterEmaco T 1100 TIX is een snelzettende en snelhardende, thixotrope cementgebonden reparatiemortel die voldoet aan de norm EN 1504-3 klasse R4. De goede thixotrope eigenschappen zorgen voor een betere hechting en verhinderen indringing van vloeistoffen zoals olie en benzine. De mortel hardt ook uit bij temperaturen tot -5°C waardoor ook tijdens de winter wegen kunnen worden hersteld die snel terug moeten worden opengesteld.

Het productportfolio MasterEmaco T van BASF biedt duurzame oplossingen aan voor snelle en betrouwbare herstellingen van het aangetaste beton. Zelfs herstellingen bij temperaturen to -25°C zijn mogelijk. MasterEmaco T herstelt het aangetaste beton in haar oorspronkelijke sterkte, structurele integriteit en uitzicht.

Voor meer informatie over MasterEmaco T kan je terecht op de website: https://www.master-builders-solutions.basf.nl/nl-nl/products/masteremaco

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Cemminerals breidt productgamma uit

Cemminerals breidt productgamma uit

Cemminerals heeft sinds kort het Benor-certificaat behaald voor zijn hydraulisch bindmiddel voor de wegenbouw. Het nieuwe product van deze Gentse cementproducent kreeg de naam Liacemm.     Hydraulische bindmiddelen worden gebruikt voor[…]

05/06/2020 | wegenbouwkwaliteit
Eerste commercieel project 3D-printen in de bouwsector

Eerste commercieel project 3D-printen in de bouwsector

Beschadigde betonwand Berendrechtsluis in stukken gezaagd

Beschadigde betonwand Berendrechtsluis in stukken gezaagd

Batsleer Renovatie investeert fors in hydrodemolition

Batsleer Renovatie investeert fors in hydrodemolition

Meer artikels