Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Alles weten over plaatmaterialen

Gerelateerde onderwerpen :

Het Timber Training Center organiseerde deze maand een infosessie over naaldhout en gaat in februari van start met een nieuwe dagvullende cursus over plaatmaterialen. De cursus is speciaal ontwikkeld voor wie een goede basiskennis over een ruim assortiment van plaatmaterialen wil opbouwen. Docent is Patrick Decolvenaer.

Na een bespreking van de belangrijkste houteigenschappen (houtvochtigheid, zwelling en krimp, volumieke massa, mechanische eigenschappen) zal hij het hebben over de technische eigenschappen van de plaatmaterialen. De plaatmaterialen die aan bod komen zijn multiplex (kwaliteiten, kwaliteit op uitzicht), betonplex, meubelplaat en blokplaat, OSB, spaan- en vezelplaten, melamine- en HPL-plaat, evenals massief HPL of volkern.

De cursus wordt gegeven op 19 februari van 9 tot 17 uur in Hogeschool Gent, faculteit Natuur & Techniek. De kostprijs bedraagt 415 ' per persoon excl. btw en inclusief lunch. Na de cursus wordt een netwerkmoment met drink aangeboden in het naburige Sandton Grand Hotel Reylof. Daar kunnen de deelnemers ook de avond besluiten en aanschuiven voor het diner van de chef (55 ').

Inschrijven voor deze studiedag, waaraan de deelname om redenen van kwaliteitsbehoud bewust beperkt wordt gehouden (6 tot 12 personen) kan tot 12 februari via info@timbertrainingcenter.com of bij Dirk Glas, tel. 0472 90 89 43.

In maart zijn twee sessies over tropische houtsoorten voorzien olv prof. dr. Hans Beeckman. Op 3 maart komen de belangrijkste Zuid-Oost-Aziatische houtsoorten aan bod en op 31 maart de Afrikaanse. Prof. Beeckman zal op 4 juni ook een inleiding geven in de houtanatomie.

Deze drie opleidingen worden gegeven in het Laboratorium voor Houtbiologie en het Xylarium van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren.

Timber Training Center bestaat nu meer dan 10 jaar als opleidingscentrum voor de hout- en bouwsector en heeft zich toegelegd op exclusieve, interactieve hout- en managementvormingssessies. TTC is actief in België, Nederland en Frankrijk en kan ook opleidingen in bedrijf verzorgen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Voor de 23ste editie van de Staalbouwwedstrijd van sectororganisatie Infosteel wordt de jaarlijkse succesformule voortgezet. Het doel van de wedstrijd is om projecten met opmerkelijke staalconstructies onder de aandacht te brengen van alle[…]

Federaties F.E.E. en Techlink fusioneren

Federaties F.E.E. en Techlink fusioneren

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Meer artikels