Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Alles wat je wil weten over drones

Gerelateerde onderwerpen :

Alles wat je wil weten over drones

De Vlaamse dronecluster EUKA stelde zopas het nieuwe boek ‘Drones in 101 vragen’ voor. Het boek werd geschreven door Evelien De Pauw, Wim Hardyns en Rob De Roo, een pionier in de drone-industrie en één van de trekkers van de dronecluster in Vlaanderen.

Het boek werd gelanceerd op het event ‘Drones in de bouw’, een samenwerking van de Confederatie Bouw Limburg en EUKA, waar ongeveer tweehonderd bouwbedrijven uit heel het land zich bij de bedrijfscampus DronePort in Sint-Truiden lieten inspireren om drones te gebruiken bij hun activiteiten.

Lees verder onder de foto.

“Als dronecluster vinden we het belangrijk dat we onze leden goed kunnen informeren over wat er allemaal kan en mag met drones. Dit boek, waar ook één van onze stuurgroepleden aan meeschreef, is een ideale manier om snel een grote groep te informeren over het potentieel van drones”, zegt Mark Vanlook, voorzitter van de Vlaamse dronecluster EUKA. De cluster is sinds dit jaar door het Agentschap Ondernemen en Innoveren erkend als Innovatief Bedrijfsnetwerk voor de drone-industrie.

Het boek ‘Drones in 101 vragen’ verschijnt bij uitgeverij die Keure en biedt een mooi en overzichtelijk beeld van wat je met drones mag doen en waarvoor ze in België mogen gebruikt worden. Kan een speelgoeddrone ook professioneel worden ingezet? Wanneer ben ik een recreatieve gebruiker? Welke private toepassingen kennen we vandaag? Aan welke voorwaarden moet een drone voldoen? Hoe kunnen drones gedetecteerd worden? zijn slechts enkele vragen die in dit boek worden beantwoord.

Lees verder onder de foto.

“In deze pocket bespreken we drones in ruime zin voor zowel de professionele als de recreatieve gebruiker aan de hand van een praktische vraag/antwoord-structuur. We leggen op een bevattelijke wijze uit hoe het dronelandschap er vandaag uitziet, geïllustreerd met beeldmateriaal, schema’s, modellen, wetteksten, enz. De gehanteerde multidisciplinaire, praktische en integrale visie moet bijdragen tot een goed en veilig gebruik van drones in het Belgische luchtruim. Op die manier hoeven drones in de toekomst geen bedreiging te vormen, maar een nieuwe en innovatieve technologie in volle ontwikkeling met heel veel potentieel”, aldus co-auteur Rob De Roo.

Rob De Roo doceert aan de VIVES Hogeschool de vakken Remotely Piloted Aircraft Systems (RPAS), Human Factors in Aviation, Aircraft Systems & Structures en Aviation Safety in de afstudeerrichtingen Luchtvaarttechnologie en Aspirant-Lijnpiloot. Hij is een door de fod Mobiliteit – Directoraat-generaal Luchtvaart erkend RPAS-examinator.

Evelien De Pauw is doctoranda in de onderzoeksgroep ‘Governing and Policing Security’ (GAPS) van de Vakgroep Publieke Governance, Management en Financiën (Universiteit Gent) en gastdocent aan de VIVES Hogeschool. Haar recente onderzoeken legden de focus op nieuwe technologieën en innovaties in het veiligheidsbeleid, bekeken vanuit het perspectief van de overheid, de  bedrijfswereld en de burger.

Wim Hardyns is professor aan de Vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht (Universiteit Gent) en gastprofessor in de Veiligheidswetenschappen (Universiteit Antwerpen). Als lid van het Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP) voert hij onder andere onderzoek naar nieuwe technologieën in het kader van security en criminaliteitsbestrijding.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mijn grond is goud waard

Mijn grond is goud waard

In het boek ‘Mijn grond is goud waard’ legt Joris Ockier in heldere, niet-juridische taal uit hoe een projectontwikkelaar grond evalueert, waarom een A-ligging toch niet steeds goud waard is en een C-ligging best een sterk project[…]

02/12/2019 | ImmoProjecten
Participatiegolven: dialogen over ruimte, planning en ontwerp

Participatiegolven: dialogen over ruimte, planning en ontwerp

25 tips om diefstal in de bouw te vermijden

25 tips om diefstal in de bouw te vermijden

Oproep voor projecten Architectuurboek Vlaanderen

Oproep voor projecten Architectuurboek Vlaanderen

Meer artikels