Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Alimak TPL 1000 is flexibele lichtgewicht transportsteiger

Alimak TPL 1000 is flexibele lichtgewicht transportsteiger

Alimak heeft zijn lichtgewichtassortiment verstevigd met de TPL 1000, de nieuwe transportsteiger voor personen en materiaal. Het flexibel te gebruiken nieuwe model heeft een dubbelfunctie: hij kan als een transportsteiger (TP) worden ingezet, maar ook als materiaallift (MH) fungeren.

Het resultaat van onderzoek door Alimak, dat verder bouwt op het succes van andere lichtgewichtmodellen van de onderneming, is een transportsteiger die ook als mate­riaallift kan fungeren. Dit model valt op door zijn flexibiliteit, gebruiksgemak en robuust ontwerp. Hierdoor is het zeer concurrerend en ideaal voor elke toepassing van verticale toegang, op gebouwen en steigers, bij nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Het nieuwe assortiment transportsteigers springt in op de bijzondere behoeftes van een markt die steeds meer op zoek is naar hoogwaardige machines. Ze moeten veelzijdig en eenvoudig in gebruik zijn, met geoptimaliseerd gewicht en weerstand.

ACTUELE VEILIGHEID

Veiligheid is cruciaal in alle machines van Alimak. De nieuwe transportsteiger voldoet aan de laatste veiligheidsnormen en is uitgerust met een snelheidsbegrenzer en een beveiliging tegen overbelasting. Dit garandeert niet alleen de veiligheid van de bediener, maar verlengt ook de levensduur van de machines.

Modellen zijn ontworpen om flexibel te zijn met uitwisselbare onderdelen, niet alleen binnen het dubbele mast assortiment, maar ook binnen het TPL-assortiment met enkele mast.

SPECIFICATIES

De TPL 1000 heeft een nuttig laadvermogen van 1.000 kg. De steigerbreedte is 1,4 meter en de steigerlengte 1,6 meter. Het maximale aantal te vervoeren personen in de TP stand is vijf en de hefsnelheid is dan 12 meter per minuut. In de MH stand is dat het dubbele. De standaarduitvoering heeft een maximale hefhoogte van 100 meter. Een hogere hefhoogte is alleen op verzoek mogelijk.
De maximale koppelafstand bedraagt 7,5 meter en de maximale overhang 3,0 meter. De maximale hoogte van de eerste koppeling ligt op 6,0 meter.

Het type mast dat bij de TPL 1000 wordt gebruikt is driehoekig 350 op basis van stalen buis met geïntegreerde bouten.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN

 • Dubbele functie: Transportsteiger (TP) en materiaallift (MH).
 • Robuust ontwerp voor optimale weerstand in bouw- en renovatieprojecten.
 • Simpel en betrouwbaar ontwerp.
 • Driehoekig mastontwerp met geïntegreerde bouten.
 • Unieke vouwsteiger brengt transportkosten terug.
 • Sneller opstellen en afbreken.
 • Deuren en opritten in verschillende groottes.
 • Beveiligingsinrichting.
 • Beveiliging tegen overbelasting.
 • Opstelsteiger voor moeiteloze en veiliger installatie.
 • Duurzaam, flexibel en vooral concurrerend.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Heras neemt SER Hegn in Denemarken over

Heras neemt SER Hegn in Denemarken over

De Heras groep heeft de Deense hekwerk- en beveiligingsspecialist SER Hegn overgenomen. Heras is al actief in Noorwegen en Zweden en krijgt door de overname een aanzienlijk marktaandeel in Scandinavië waar het klaar staat om marktleider in[…]

Smartyard wint Disruptive Innovation Award

Smartyard wint Disruptive Innovation Award

Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

Fusie DK Rental en Loxam België

Fusie DK Rental en Loxam België

Meer artikels