Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Alfablocs®: de nieuwe muurblokken voor de Belgische markt

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Alfablocs®: de nieuwe muurblokken voor de Belgische markt

Dankzij een nieuwe samenwerking tussen B-Mix Beton uit Tessenderlo en Poundfield Precast uit de UK werd de Alfabloc®, een prefab muurblok, in België op de markt gezet.

B-Mix Beton en Poundfield Precast zijn beiden zusterbedrijven van het overkoepelende SigmaRoc. SigmaRoc is een Engelse groep, genoteerd op de beurs van Londen en gespecialiseerd in de sector van bouwmaterialen, die investeert in Europese bedrijven en deze dan verbetert, integreert en innoveert.

De Alfablocs® worden al meerdere jaren succesvol gebruikt in de UK en zijn de enige “A”-vormige, vrijstaande prefab muurblokken op de markt die onderling verbonden kunnen worden. Het gepatenteerde verbindingsmechanisme helpt om de horizontale druk tegen de muurelementen te spreiden. In de meeste gevallen kan de Alfabloc® vrijstaand gebruikt worden, maar hij kan eveneens eenvoudig aan de grond bevestigd worden voor toepassingen met grotere druk.

De Alfabloc® is zeer populair in de afval- en recycling industrie, maar eveneens in haven- en scheepsbedrijven, waar ze de ideale opslagoplossing zijn om vermenging van bulkgoederen tegen te gaan.
De Alfabloc® biedt verschillende voordelen, o.a. door het gebruik van stalen verbindingsstrips zodat er een stevige wand gevormd kan worden die bovendien eenvoudig en snel door één persoon geplaatst kan worden.

Het flexibel bouwsysteem van Alfablocs® biedt de mogelijkheid om veranderende opslagbehoeften efficiënt en makkelijk op te vangen: enkel de verbindingsstrips, die de blokken samenhouden,  losschroeven en de blokken verplaatsen met een telescopische kraan of heftruck om ze dan opnieuw te gebruiken voor de herindeling van het terrein.

De “A”-vormige Alfabloc® kan langs beide zijden belast worden en heeft onderaan geen uitstekende voet in tegenstelling tot de klassieke L-muurelementen. Hierdoor kan de laadschop niet onder de wand terecht komen wanneer er materiaal wordt opgeschept. Dit betekent ook dat het leegmaken of kuisen van de opslagboxen veel eenvoudiger wordt, aangezien er geen materiaal  op de uitstekende voeten blijft liggen, maar gewoon op het terrein.

Alfablocs® worden ook succesvol gebruikt als opslagwand voor graan- en kuilvoersilo’s in de agrarische sector. In installaties voor afvalrecyclage kan de Alfabloc® dan weer de lasten van verschillende materialen zoals aggregaten, hout, glas en metaal perfect opvangen. Ook wordt deze muurblokken gebruikt als tijdelijke beveiligingsomheining in luchthavens bij het uitvoeren van grote werken. Door de dikte van het beton is de Alfabloc® een ideale en veilige oplossing voor diverse toepassingen in onderstations, energiecentrales en terreinen voor schietoefeningen.

De meest populaire hoogte is 3 meter, maar op aanvraag kunnen ook hoogtes tot 6 meter worden geproduceerd.

B-Mix Beton is gevestigd in Tessenderlo (Belgisch Limburg) en produceert Alfablocs® voor zowel de Belgische als de Nederlandse markt. Dankzij deze samenwerking kunnen technologie, ervaring en patenten van Poundfield Precast gecombineerd worden met de productie-, verkoop-, en leveringsmogelijkheden én ervaring van B-Mix Beton.

Vaste waarden in de sector, Dirk De Leus en Johnny Janssens, zijn alvast enthousiast over de mogelijkheden die de Alfablocs® bieden en staan u graag te woord voor meer uitleg. U kan vrijblijvend contact opnemen op het nummer +32 475 437473 of stuur een mail naar sales@alfabloc.be.
Bezoek zeker ook de website www.alfabloc.be.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Duurzaam bouwen begint met ECOPact

Publireportage

Duurzaam bouwen begint met ECOPact

Met ECOPact biedt Holcim een breed assortiment duurzaam beton aan, met een lagere CO2-afdruk in vergelijking tot standaard beton zonder in te boeten op vlak van prestaties. Bijna 40% van de wereldwijde CO2-uitstoot heeft te maken met de manier[…]

27/10/2022 | Beton
Het dynamische en geëngageerde OCW-team staat voor jou klaar!

Publireportage

Het dynamische en geëngageerde OCW-team staat voor jou klaar!

Schoolplein in Kortrijk eerste zero waste schoolyard

Publireportage

Schoolplein in Kortrijk eerste zero waste schoolyard

Vlaams Betonakkoord in de maak

Vlaams Betonakkoord in de maak

Meer artikels