Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Alexander De Croo wint de Gouden Baksteen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Alexander De Croo wint de Gouden Baksteen

(c) Bouwunie

Federaal premier Alexander De Croo wint dit jaar de Gouden Baksteen. Bouwunie, de beroepsvereniging die de zelfstandigen en kmo’s in de bouwsector verdedigt, reikt elk jaar de Gouden Baksteen uit aan een persoonlijkheid, organisatie of instelling die zich het voorbije jaar uitermate heeft ingezet voor de bouwsector.

 

In het federale regeerakkoord dat eind september van vorig jaar werd afgesloten is beslist om het verlaagde btw-tarief voor sloop en heropbouw van zes procent uit te breiden naar gans België. Een maatregel waar Bouwunie al lang een groot pleitbezorger van is. Onder impuls van de premier is dit initiatief ook snel en daadkrachtig uitgevoerd.
 
“Hierdoor wordt de relance van de bouw in deze moeilijke periode mee aangewakkerd en zetten we met ons land een stap naar een beter energetisch gebouwenpatrimonium”, zegt Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.  “Bovendien heeft de nieuwe federale regering ervoor gezorgd dat de bouw tijdens de tweede coronagolf in het najaar van 2020 kon doorwerken, uiteraard mits toepassing van de veiligheidsvoorwaarden. Ten slotte heeft onder impuls van premier De Croo de regering een herstel- en relanceplan klaar waardoor de bouwsector een forse duw in de rug zal krijgen. Dit is noodzakelijk om de afnemende orderboeken terug te vullen. Redenen genoeg voor de jury om de premier uit te roepen als terechte winnaar van de Gouden Baksteen 2021.”
 
Dit jaar viert de Gouden Baksteen zijn vierentwintigste verjaardag. Wegens de viruscrisis werd dit evenement voor de eerste keer volledig digitaal georganiseerd. Meer dan zevenhonderd kijklustigen meldden zich vrijdagavond aan om de uitreiking live van thuis te volgen.
 
Het evenement startte als een jaarlijkse nieuwjaarsreceptie maar is ondertussen uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van de Vlaamse bouwsector. In het verleden mochten persoonlijkheden als Kris Peeters, Bart Tommelein, Philippe Muyters, Marianne Thyssen, Hilde Crevits, Bart Somers en organisaties als VDAB, het WTCB en FVB Constructiv de begeerde trofee in ontvangst nemen.
 
Voor het vierde jaar op rij reikte Bouwunie tijdens het gala van de Gouden Baksteen drie extra prijzen uit aan bouwbedrijven, als stimulans om met veel enthousiasme en toekomstgericht te blijven ondernemen. Leden van Bouwunie konden zich kandidaat stellen in drie categorieën. De jury nam alle kandidaturen onder de loep, selecteerde de beste dossiers en koos daaruit de winnaars.
 
Voor 2021 zijn dit Skilpod uit Geel, als Initiator van het jaar (starter, jong, veelbelovend bouwbedrijf); Abis uit Varsenare als Innovator (bouwbedrijf dat durft te innoveren) en Vandebos Alg. Bouwonderneming uit Alken als Motivator (bouwbedrijf dat zijn talenten koestert). Zij ontvingen elk een unieke award, speciaal voor de gelegenheid ontworpen en gemaakt door Lasman uit Gullegem.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

National Tender Day dompelt 500 bezoekers onder in de wereld van overheidsopdrachten

National Tender Day dompelt 500 bezoekers onder in de wereld van overheidsopdrachten

De National Tender Day is zowat de hoogmis voor iedereen die met overheidsopdrachten te maken heeft. Deze vijftiende editie maakte zijn beloften meer dan waar. Het evenement, georganiseerd door EBP in samenwerking met Bouwkroniek en La[…]

Christine Lhoste aan boord bij bouwfederatie Embuild

Christine Lhoste aan boord bij bouwfederatie Embuild

Bouwsector wil geen lood meer in kraanwater

Bouwsector wil geen lood meer in kraanwater

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Meer artikels