Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Alders Transport zoekt chauffeurs voor zuinige DAF’s

Gerelateerde onderwerpen :

Alders Transport zoekt chauffeurs voor zuinige DAF’s

Alders Transport heeft onlangs zijn wagenpark uitgebreid met 30 nieuwe DAF-voertuigen: 25 XF- en 5 CF-trekkers. Samen met DAF concessiehouder Truck Trading Limburg (TTL) werden de XF- en CF-trekkers ultralight ‘op maat’ ontworpen voor het vervoer van zware lasten. Alders Transport zoekt 15 tot 20 chauffeurs die met deze zuinige DAF-wagens willen rijden.

Alders Transport richt zich voornamelijk op het nationaal en internationaal transport van staal en non-ferrometalen, toelevering van minerale grondstoffen, bulkvervoer voor de bouwsector en nationaal en internationaal afvalvervoer (ADR). Het bedrijf heeft vestigingen in België, Duitsland en Centraal-Europa. De nieuwe trekkers zullen ingezet worden voor het langeafstandsvervoer (XF) en voor het vervoer van zware lasten op relatief korte afstanden.

“Ons wagenpark telt 400 eenheden, waarvan 300 DAF’s. Dat onze nieuwe bestelling DAF-trekkers zijn, is geen toeval. Wij hebben de drie grote merken vergeleken en inzake total cost of ownership scoorde DAF veruit het beste. Ook de beloofde brandstofbesparing van de nieuwe modellen (4 tot 7%) hebben ze gerealiseerd, waardoor ze aan de top van het klassement zitten”, vertelt ceo Roel Smets van Alders Transport.

Alders heeft 26 technici voor het dagelijkse onderhoud van de voertuigen. “Maar onze DAF-concessiehouder Truck Trading Limburg heeft hierin ook een groot aandeel. Ze helpen ons met de scholing van onze mecaniciens. Ze zorgen voor een snelle levering van de onderdelen en nemen de hightech-ingrepen van de voertuigen op zich. Wij werken al meer dan 30 jaar met hen samen en we hebben in die tijd een echt partnership uitgebouwd. Hun key accountmanager springt regelmatig binnen om naar onze verzuchtingen te luisteren. Hij zoekt voor ons naar de specificaties die wij nodig hebben. De service gaat veel verder dan de verkoop van de voertuigen. Zij zorgen er altijd voor dat ze perfect zijn omgebouwd en kant en klaar geleverd worden”, aldus Smets.

Het bedrijf uit Overpelt is tevens één van de founding fathers van de provinciale pool voor beroepschauffeurs om de instroom van nieuwe chauffeurs aan te zwengelen. De kandidaten krijgen een gratis opleiding (inclusief rijbewijs) tot truckchauffeur, met een maximale doorlooptijd van drie maanden en een gegarandeerde tewerkstelling. De pool is een succes en heeft al 17 truckchauffeurs met rijbewijs afgeleverd. Toch blijft de vraag groter dan het aanbod.

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Bouwbedrijf DCA koopt 18 hybride wagens

Bouwbedrijf DCA koopt 18 hybride wagens

Het Kempense bouwbedrijf DCA kocht eind vorig jaar 18 plug-in hybride wagens en investeert daarin liefst 575.000 €. Tegen 2025 wil het bouwbedrijf uit Beerse zijn volledige wagenpark (een honderdtal auto’s) groen maken. De[…]

15/01/2019 | Mobiliteit
Cat Grade met 3D voegt gemak en efficiëntie toe aan geautomatiseerd nivelleren

Video

Cat Grade met 3D voegt gemak en efficiëntie toe aan geautomatiseerd nivelleren

Bobcat verkoopt meer dan 10.000 E10-minigraafmachines

Bobcat verkoopt meer dan 10.000 E10-minigraafmachines

Mercedes-Benz levert 50ste Econic aan Net Brussel

Mercedes-Benz levert 50ste Econic aan Net Brussel

Meer artikels