Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Albitum richt afdeling Care op

De specialist in platte daken Albitum, die sinds 2007 deel uitmaakt van Willemen Groep, heeft zopas Care opgericht, een nieuwe afdeling die zich behalve op het onderhoud van daken ook zal concentreren op grotere renovatieprojecten.

Albitum is één van de grootste Belgische aannemers in dakwerken, gespecialiseerd in renovatie en afdichting van platte daken vanaf 500 m². Het bedrijf richt zich dus vooral op industriedaken en andere grote dakoppervlakken zoals parkeerdaken, grote tunnels onder waterwegen of ondergrondse parkeergarages.

'Het idee voor Albitum Care is tot stand gekomen na het binnenhalen van een grote opdracht voor Audi Brussels, waar we instaan voor zowel het onderhoud als de renovatie. De nieuwe aanpak toont zich meteen succesvol, want C&A plaatste reeds een bestelling ter waarde van 1,2 miljoen ' voor de renovatie van zijn logistieke centrum in Boom', vertelt Aldo Moyens van Albitum.

Onderhoud

Schade wordt vaak veroorzaakt door slecht onderhoud en verzekeraars dekken geen waterschade die hierdoor is ontstaan. Daarom biedt Albitum Care een onderhoudscontract aan met twee onderhoudsbeurten per jaar: één in de lente en één op het einde van het jaar. Goten, spuwers en de afvoer krijgen een reinigingsbeurt; mos, plantengroei en vreemde voorwerpen worden verwijderd.

'Daarnaast worden de zichtbare dichtingswerken volledig nagekeken en in de lente wordt een preventieve inspectie uitgevoerd. De bouwheer ontvangt een rapport met een samenvatting van de vaststellingen, een aantal aanbevelingen en eventueel een suggestie voor het uitvoeren van extra werken die noodzakelijk zijn. Bovendien biedt Albitum Care 24/7 een garantie op een snelle interventie bij infiltraties en stormschade', besluit Moyens.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar