Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Akoestische en waterdichte isolatieplaat

Akoestische en waterdichte isolatieplaat

Tijdens Batibouw presenteert Unilin, division insulation, in primeur Sarking Comfort, een combinatieplaat van PIR-isolatie en houtvezel onderdak. Sarking Comfort (foto 1) is een innovatieve oplossing voor een hoog akoestische dakisolatie waarbij het hellend dak ook meteen waterdicht is. Deze PIR-isolatieplaten zijn aan twee zijden afgewerkt met een tweezijdig meerlaags gasdicht laminaat en een houtvezel onderdakplaat aan één zijde. De grote voordelen van dit bouwsysteem zijn: een verbeterde akoestische performantie, een direct waterdicht dak en een besparing van plaatingstijd.

Sarking Comfort is niet alleen akoestisch performant maar verzekert ook een hoge totale isolatiewaarde. Dankzij hun houtvezel onderdak verhogen de nieuwe Sarking Comfort-platen de totale isolatiewaarde, die reeds zeer performant is dankzij de PIR-isolatie. Bij het sarking-principe worden isolatieplaten aan de bovenzijde van de draagconstructie geplaatst waardoor men koudebruggen uitsluit . De tand- en groef verbinding in de houtvezelplaat verzekert bovendien een perfecte aansluiting.

Sarking Comfort-platen zijn eenvoudig horizontaal te plaatsen en leveren een extra tijdswinst op doordat het onderdak reeds bevestigd is aan de PIR-plaat. Zodra de platen geplaatst zijn, moeten enkel nog de aansluitingen waterdicht worden gemaakt met de Unilin-accessoires. De platen mogen nog twaalf weken onbeschermd blijven liggen tot de dakafwerking gebeurt. Dit kan dankzij de waterdichtheid en het hoge absorberende vermogen van het houtvezel onderdak. De Sarking Comfort platen hebben een bruto afmeting van 511 x 2511 mm en zullen beschikbaar zijn in verschillende diktes. Deze innovatieve dakisolatie oplossing is geschikt voor nieuwbouw en voor renovatie.

Een tweede primeur van Unilin op Batibouw is Impresse, een esthetische zichtzijde voor dakelementen om de zolder te isoleren en af te werken in een handomdraai. Impresse (foto 2) is de enige zichtzijde op de markt die volledig afgewerkt is en waarvoor na plaatsing geen extra bewerkingen zoals schilderen meer nodig zijn. Impresse is eenvoudig te plaatsen en gemakkelijk in onderhoud. De folie is krasvast, water- en UV bestendig en afwasbaar. Het is verkrijgbaar in de vier kleuren: wit, bruin, beige en grijs.

Impresse bestaat uit een houtspaanplaat met planchetten van 20 cm waarop een decoratieve folie is bevestigd. Deze doorlopende esthetische zichtzijde met 'hout look' straalt warmte uit en sluit aan bij de trend van Scandinavisch design voor het interieur. Dankzij deze zichtzijde en het principe van dakelementen is je zolder geïsoleerd en 100% afgewerkt. Zo geniet je direct van een extra leefruimte.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar