Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Akoestische en waterdichte dakisolatie

Akoestische en waterdichte dakisolatie

Unilin, division insulation, beschikt met Sarking Comfort over een combinatieplaat van pir-isolatie en een houtvezelonderdak. Sarking Comfort (foto 1) is een innovatieve oplossing voor een hoogakoestische dakisolatie waarbij het hellende dak ook meteen waterdicht is. Deze PIR-isolatieplaten zijn aan twee zijden afgewerkt met een tweezijdig meerlaags gasdicht laminaat en een houtvezelonderdakplaat aan één zijde. De grote voordelen van dit bouwsysteem zijn een verbeterde akoestische performantie, een direct waterdicht dak en een besparing van plaatingstijd.

Sarking Comfort is niet alleen akoestisch performant, maar verzekert ook een hoge totale isolatiewaarde. Dankzij hun houtvezelonderdak verhogen de nieuwe Sarking Comfort-platen de totale isolatiewaarde, die reeds zeer performant is dankzij de pir-isolatie. Bij het sarking-principe worden isolatieplaten aan de bovenzijde van de draagconstructie geplaatst waardoor men koudebruggen uitsluit. De tand- en groef verbinding in de houtvezelplaat verzekert bovendien een perfecte aansluiting.

Extra tijdswinst

Sarking Comfort-platen zijn eenvoudig horizontaal te plaatsen en leveren een extra tijdwinst op doordat het onderdak reeds bevestigd is aan de pir-plaat. Zodra de platen geplaatst zijn, moeten enkel nog de aansluitingen waterdicht worden gemaakt met de Unilin-accessoires. De platen mogen nog twaalf weken onbeschermd blijven liggen tot de dakafwerking gebeurt. Dit kan dankzij de waterdichtheid en het hoge absorberende vermogen van het houtvezelonderdak. De Sarking Comfortplaten hebben een bruto afmeting van 511 x 2511 mm en zullen beschikbaar zijn in verschillende diktes. Deze innovatieve dakisolatieoplossing is geschikt voor nieuwbouw en voor renovatie.

Impresse

Een tweede primeur van Unilin op Batibouw was Impresse, een esthetische zichtzijde voor dakelementen om de zolder te isoleren en af te werken in een handomdraai. Impresse (foto 2) is de enige zichtzijde op de markt die volledig afgewerkt is en waarvoor na plaatsing geen extra bewerkingen zoals schilderen meer nodig zijn. Impresse is eenvoudig te plaatsen en gemakkelijk in onderhoud. De folie is krasvast, water- en uv-bestendig en afwasbaar. Ze is verkrijgbaar in vier kleuren: wit, bruin, beige en grijs.

'Houtlook'

Impresse bestaat uit een houtspaanplaat met planchetten van 20 cm waarop een decoratieve folie is bevestigd. Deze doorlopende esthetische zichtzijde met 'houtlook' straalt warmte uit en sluit aan bij de trend van Scandinavisch design voor het interieur. Dankzij deze zichtzijde en het principe van dakelementen is je zolder geïsoleerd en 100% afgewerkt. Zo geniet je direct van een extra leefruimte.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Dit najaar starten de infrastructuurwerken om het binnengebied Leurshoek in de Oost-Vlaamse gemeente Beveren te ontwikkelen. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met Danneels Development nv. Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo), projectregisseur van[…]

19/05/2022 | WedstrijdWoningbouw
Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Nationale Bank waarschuwt voor dalende marges bij ondernemingen

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst