Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Akoestisch comfort met Knauf isolatieplaten

Akoestisch comfort met Knauf isolatieplaten

Een eerste nieuw product waarmee afbouw- en isolatiematerialenproducent Knauf uitpakt op Batibouw is Fassadol TSR, een gevelverf die toelaat om donkere kleuren toe te passen op gevelisolatiesystemen en gevelpleister, zonder het risico van oververhitting. Met conventionele verf kan bij zonnig weer een temperatuur van 70° of meer bereikt worden, waardoor scheuren in het oppervlak kunnen optreden. Voor wie donkere kleuren wil gebruiken voor de gevel, ligt hier de oplossing. De geavanceerde pigmenttechnologie van Knauf Fassadol TSR (Total Solar Reflection) biedt keuze uit een breed scala van kleuren en de verf is waterafstotend en dampdoorlatend zonder te krimpen. De speciale formule verhoogt de weerstand tegen de vorming van algen en schimmels.

Knauf lanceert voorts Acoustiwall, een harde isolatieplaat bedoeld voor woningscheidende wanden en gemene muren. Deze glaswolplaat wordt geproduceerd met de Ecosetechnologie waarmee Knauf vijf jaar geleden op de markt kwam. Ecose is een door Knauf Insulation gepatenteerd bindmiddel dat geen formaldehyde, fenol of acrylaten bevat en is afgeleid van plantaardige grondstoffen in plaats van petrochemische derivaten. De minerale glaswol wordt vervaardigd uit 80% gerecycleerd glas.

De Acoustiwall-plaat is speciaal ontworpen om de luchtgeluidsisolatie tussen rijwoningen en aangrenzende appartementen te verbeteren. Bij woningscheidende wanden of gemene muren zorgt zij voor een superieure thermische (' = 0,032 W/m.K) en akoestische isolatie (volgens NBN S 01-400-1 akoestische criteria voor woongebouwen).

Als onbeklede harde isolatieplaat wordt zij geplaatst tussen de twee spouwbladen van een dubbele constructie in metselwerk om de spouwresonanties te beperken. Met plaatdiktes van 20 ' 30 ' 40 en 50 mm is Acoustiwall aangepast aan de meest gebruikelijke spouwdiktes. De minerale glaswol met Ecosetechnologie is onbrandbaar, vormvast, waterafstotend, niet-hygroscopisch, niet-capillair en vormt geen voedingsbodem voor ongedierte en schimmels. Zij voldoet aan de strengste internationale binnenluchtkwaliteitseisen (vos emissie).

Nieuw geluidscomfort

Om van akoestisch comfort, dat door de nieuwe eisen strenger wordt bepaald, te genieten, hoef je geen metersdikke muren te bouwen. Dat bewijst Knauf SoundProtection Systems met zijn akoestische platen, metaalprofielen en isolatie. Lichte scheidingswanden zijn gemakkelijk inzetbare oplossingen die rust brengen in wooneenheden, zorginstellingen en kantoren. Ook de bouwplaat voor gemene muren Knauf Soundshield TH32 Ultra Acoustic met sterke geluidswerende en thermisch isolerende eigenschappen ('-waarde 0,032 W/m.K) sluit hierbij perfect aan. De plaat bestaat uit een Knauf gipsplaat type D met een laag geëlastifieerd, geëxpandeerd grijs polystyreen (EPS). Zij wordt gekleefd op metselwerken in het interieur om de thermische en akoestische isolatie van deze muren te verbeteren. De afgeschuinde kanten zorgen voor een naadloze aansluiting tussen de platen.

KLS nivelleersysteem

Knauf zal opnieuw zijn nivelleersysteem voor het plaatsen van flexibele en dunne zowel als grootformaat tegels demonstreren. Het systeem maakt het mogelijk om op het ritme van de tegelzetter de tegels moeiteloos op de juiste dikte in te stellen. Na het aanbrengen van de lijm worden op de omtrek van de tegel vier portiekvormige clipsen voorzien waardoor spieën worden geschoven die met behulp van de aandruktang op hun definitieve positie ingesteld worden.

Voeg- en legmortels

Van het aanleggen van terrassen, paden of opritten in klinkers of natuursteen tot het plaatsen van betonnen boordstenen en afrasteringen in de tuin biedt het Knauf Gala-gamma (Garden/Landscaping) alle gebruiksklare voeg- en legmortels voor buitentoepassing in handige verpakkingen en de juiste verhoudingen. Zo is er Knauf Drain Chape, een waterdoorlatende onderlaag voor de dekvloer voor het inbedden van de bestrating. Met het bindmiddelconcentraat Knauf Drain Binder voor de aanmaak van de onderlaag bepaal je zelf de belastbaarheid, afhankelijk van de mengverhouding. De legmortel Knauf FixStone is dan weer een volwaardige oplossing om natuurstenen direct in de verse geplaatste ondervloer te leggen. Voegen behouden jarenlang hun kwaliteit en kleur met de Knauf EasyJoint, het ondoorlatende voegmiddel voor tuinpaden, terrassen, koeren en garage-inritten. Op een afwaterbare ondergrond daarentegen kies je best voor de gebruiksklare waterdoorlatende oplossing Knauf Decojoint of Knauf DecoJoint Plus op basis van harsen, een sterkere variant die zwaarder belastbaar is. Onkruid krijgt geen kans met het polymeerzand Knauf PowerSand als opvulmiddel tussen klinkers of natuursteen.

Voeg- en plamuurpasta's

Dankzij het Sheetrock-assortiment kan je nu ook bij Knauf terecht voor gebruiksklare voeg- en plamuurpasta's voor de moderne droogbouw. Ze zijn erg geschikt voor haast elke ondergrond (gipsplaat, cellenbeton, beton, pleister,') en leveren een merkbare tijdsbesparing en lichtere verwerking. Dit assortiment omvat ook papieren voegenbanden, aansluitprofielen en andere toebehoren.

Knauf DIY app

Voor de zelfbouwer ontwikkelde Knauf een app met informatie, handige tips, afbeeldingen en weetjes over de toepassingsmogelijkheden van de Knauf gipspleisters, het afwerken met gipsplaten, egaliseren, metselen en betonneren, betegelen en over sierpleisters.

Op www.mijnstukadoor.be brengt Knauf bouwers en verbouwers in contact met een vakman in hun regio. Elke stukadoor beschikt op mijnstukadoor.be over zijn eigen minisite met profiel en kan er zijn knapste realisaties laten zien. Zo komt de bezoeker snel in contact met een vakman die hem in de smaak valt. Daarnaast krijgt iedereen een heleboel nuttige tips bij het kiezen van een stukadoor, maar er is ook plaats voor productnieuws en technisch advies.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

De beursgenoteerde metaalverwerkende groep Nyrstar, een onderdeel van Trafigura, sluit vanaf 1 september tijdelijk zijn zinksmelterij in het Nederlandse Budel. Het bedrijf legt de productie voorlopig stil door de hoge energiekosten.[…]

19/08/2022 | Ondernemingen
Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt