Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

AG Real Estate stapt in project Tweewaters

AG Real Estate, de vastgoedpoot van verzekeraar AG, neemt een gedeelte van het project Tweewaters van ontwikkelaar Ertzberg aan de Leuvense Vaart over en zal in deze nieuwe stadswijk samen met het Antwerpse Project² 400 woningen bouwen. De verkavelingsvergunning is er al, waardoor het project snel in gang kan worden gezet.

Tweewaters in Leuven is één van de grootste binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten in Vlaanderen, gesitueerd op de industriële terreinen van de toenmalige brouwer Artois, vandaag AB InBev. Op termijn komen er minstens 1.500 woningen. Ertzberg bouwde er al de Balk van Beel en een parkeergarage en is nu bezig aan de ontwikkeling van de woontoren Twist en de Ark, een project met uitsluitend assistentiewoningen.

Minstens 100 woningen

AG Real Estate gaf eerder al aan in de toekomst meer te willen investeren in woningbouw, waarbij prioritair wordt gefocust op projecten van minstens 100 woningen. AG Real Estate is ook eigenaar van het Bpostgebouw in de Brusselse kanaalzone waar 280 woningen kunnen komen en werkt aan een project in Eigenbrakel waar in verschillende fases 700 passiefwoningen worden gerealiseerd. Volgens de krant De Tijd zou de deal tussen Ertzberg en AG Real Estate de komende weken worden afgerond.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Ontwerpteam gezocht voor herontwikkeling Sint-Andrieswijk

Kandidaat-ontwerpers kunnen zich vóór 6 september aanmelden om een binnengebied in de Sint-Andrieswijk in het stadshart van Antwerpen nieuw leven in te blazen. AG Vespa schrijft hiervoor een openbare aanbesteding uit. Tussen de[…]

11/08/2022 | ProjectenOntwerp
Werken aan de Mechelse vesten van start

Werken aan de Mechelse vesten van start

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Voor het eerst sinds anderhalf jaar minder vacatures

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over

Ierse isolatiegroep Kingspan neemt Derbigum over