Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

AG Real Estate stapt in project Tweewaters

AG Real Estate, de vastgoedpoot van verzekeraar AG, neemt een gedeelte van het project Tweewaters van ontwikkelaar Ertzberg aan de Leuvense Vaart over en zal in deze nieuwe stadswijk samen met het Antwerpse Project² 400 woningen bouwen. De verkavelingsvergunning is er al, waardoor het project snel in gang kan worden gezet.

Tweewaters in Leuven is één van de grootste binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten in Vlaanderen, gesitueerd op de industriële terreinen van de toenmalige brouwer Artois, vandaag AB InBev. Op termijn komen er minstens 1.500 woningen. Ertzberg bouwde er al de Balk van Beel en een parkeergarage en is nu bezig aan de ontwikkeling van de woontoren Twist en de Ark, een project met uitsluitend assistentiewoningen.

Minstens 100 woningen

AG Real Estate gaf eerder al aan in de toekomst meer te willen investeren in woningbouw, waarbij prioritair wordt gefocust op projecten van minstens 100 woningen. AG Real Estate is ook eigenaar van het Bpostgebouw in de Brusselse kanaalzone waar 280 woningen kunnen komen en werkt aan een project in Eigenbrakel waar in verschillende fases 700 passiefwoningen worden gerealiseerd. Volgens de krant De Tijd zou de deal tussen Ertzberg en AG Real Estate de komende weken worden afgerond.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vreest nieuwe lockdown

Bouwsector vreest nieuwe lockdown

Nu het horecaleven in ons land opnieuw werd stilgelegd, beginnen ook andere sectoren te vrezen voor een nieuwe lockdown. Dat zou dramatisch zijn voor onze economie, ook al zou de bouw dankzij het afgesloten protocol onder alle sociale partners[…]

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Brussel wil 600 bouwbedrijven steunen bij transitie naar circulair bedrijfsmodel

Brussel wil 600 bouwbedrijven steunen bij transitie naar circulair bedrijfsmodel

Overheid wil private investeringen aanmoedigen

Overheid wil private investeringen aanmoedigen