Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Afbraakwerken op toekomstig bedrijvenpark Beveren-Krommebeek

Langs de Vloedstraat in Roeselare (Beveren) is de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) gestart met de eerste afbraakwerken voor het toekomstige bedrijvenpark Beveren-Krommebeek. Dit bedrijvenpark, dat in totaal bijna 50 ha zal beslaan, is gelegen tussen de Heirweg, de ringweg R32, de Beversesteenweg en de Vloedstraat. In het gebied bevinden zich nog verschillende hoeves, die uiteindelijk allemaal zullen wijken ten behoeve van het bedrijvenpark.

Het gebied dat wordt ingericht als bedrijvenpark werd in het verleden hoofdzakelijk gebruikt voor landbouwdoeleinden. Nadat het gebied bestemd werd als gemengd regionaal bedrijventerrein werden de gronden verworven door de WVI. Op deze wijze werd de intercommunale ook eigenaar van een zestal hoeves die nu gefaseerd worden afgebroken.

Vergunning

De WVI wacht momenteel op de stedenbouwkundige vergunning voor de realisatie van de infrastructuur en de omgevingswerken. Zodra de stedenbouwkundige vergunning is toegekend, wordt zo snel mogelijk gestart met de daadwerkelijke ontwikkeling van het gebied.

Het toekomstige bedrijvenpark zal overigens niet alleen plaats bieden aan bedrijven. Liefst 15 ha zal ingericht worden als een kwalitatieve groene zone, waarin tevens ruimte voorzien wordt voor waterbuffering. Grote delen van deze groene zone zullen publiek toegankelijk zijn voor wandelaars en fietsers.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar