Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Afbraakwerken aan Heilig Hart-ziekenhuis Leuven begonnen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Afbraakwerken aan Heilig Hart-ziekenhuis Leuven begonnen

(c) Bouwkroniek

In Leuven worden de jongste maanden in een hoog tempo ziekenhuizen afgebroken, zo lijkt het tenminste. Nadat vorig jaar de sloop in gang werd gezet van het oude Sint-Pietersziekenhuis in de Brusselsestraat, begint nu ook het regionale ziekenhuis Heilig Hart in de Naamsestraat met spectaculaire afbraakwerken. Het zogenaamde C-gebouw maakt de komende jaren plaats voor een nieuwe polikliniek en een huisartsenwachtpost.
Dat project, een investering van 20 miljoen €, werd al eerder aangekondigd. Zopas zijn echter de spectaculaire afbraakwerken begonnen. Aannemer Croes zal daar nog tot half april mee bezig zijn. Daarna begint aannemer Cordeel met het optrekken van de twee nieuwe gebouwen. Het ontwerp is van Detoo Architects. De werken zullen duren tot midden 2023.
 
Om geluids- en stofhinder tijdens de afbraakwerken tegen te gaan, werden verschillende maatregelen genomen. "Om te beginnen zal het gebouw als het ware ‘afgeknabbeld’ worden. Op die manier zullen er dus geen grote stukken puin naar beneden vallen. Ook voorzien we watervernevelaars om stofverspreiding te beperken", zegt facilitair directeur, Eric Verschakelen.
 
"Zowel in de nieuwe polikliniek als in de huisartsenwachtpost voorzien we technologieën die voor een groener ziekenhuis zullen zorgen. Overal komt ledverlichting en we kozen voor een ventilatiesysteem type D dat energie recupereert. Daarnaast worden infiltratiekratten geïnstalleerd om regenwater op te vangen dat kan gebruikt worden om de toiletten te spoelen. Op het dak komen fotovoltaïsche zonnepanelen. Een warmtepomp zal energie aanleveren voor de vloerverwarming en een zonneboiler levert natuurlijk gegenereerd warm water”, aldus algemeen directeur Katrien Van Gerven.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Het vastgoedproject Mairesse Garden aan de Munthofstraat 137-139 in Sint-Gillis zal worden gerealiseerd door aannemer  Louis De Waele. Voor het project sloeg de gemeente Sint-Gillis de handen in elkaar met citydev.brussels. Er komen negen[…]

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Meer artikels