Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aertssen Kranen en Michielsens stappen in joint venture AMI

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Aertssen Kranen en Michielsens stappen in joint venture AMI

De kraanbedrijven Aertssen Kranen en Michielsens hebben bij Total Antwerpen een contract voor vijf jaar getekend voor het uitvoeren van hijswerken en onderhoudswerkzaamheden. Beide firma’s bundelen hun jarenlange ervaring op het Total-platform in een joint venture met de naam AMI.
Complexe hijs- en montageprojecten vereisen in vele gevallen een ingenieuze samenwerking. De komende vijf jaar zullen Aertssen Kranen en Michielsens als partners alle hijs- en riggingwerken uitvoeren op de sites van Total Raffinaderij Antwerpen, Total Olefins Antwerp en Total Polymers Antwerp.
 
“De nieuwe joint venture AMI beantwoordt aan de vraag van Total om de hijs- en riggingwerken zoveel mogelijk te optimaliseren. Met deze samenwerking is er slechts één aanspreekpunt voor het Total-platform”, zegt Tom Deckers, Business Unit Manager bij Aertssen Kranen.
 
“We anticiperen ook op het verzoek van Total om efficiënt te werken met tuigen en medewerkers. De samenwerking tussen Total platform en AMI wordt verder geïntegreerd door te werken met één planning op de site”, verduidelijkt Jack Hansoul, General Manager bij Michielsens.
 
De joint venture beschikt voor dit vijfjarencontract over een uitgebreid en modern machinepark van mobiele kranen, rupskranen en SPMT’s (Self Propelled Modular Transporters). Op het Total platform zullen dagelijks ongeveer 35 medewerkers tewerkgesteld worden.
Aertssen Kranen maakt deel uit van  van het internationale familiebedrijf Aertssen Group met hoofdzetel in Stabroek. Deze onderneming nam twee jaar geleden de activiteiten en het personeel van het kraanverhuurbedrijf Michielsens uit Wijnegem over. Michielsens bleef echter met de huidige medewerkers en het behoud van de eigen identiteit en klanten, een zelfstandige business unit in de Aertssen Group.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hilti automatiseert boren in plafonds

Hilti automatiseert boren in plafonds

Bij het plaatsen van leidingen voor elektriciteit en water moet er al eens in het plafond geboord worden. Een klusje waar niet elke installateur voor staat te springen, al zeker niet als er een heel reeks gaten moet geboord worden, omdat je[…]

30/10/2020 | MaterieelInnovatie
Belgische klanten kunnen elektrische Volvo-machines reserveren

Belgische klanten kunnen elektrische Volvo-machines reserveren

Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

Vandenbussche test eerste mobiele stadsbatterij

Dumpers rijden langs trolley-lijn in ijzerertsmijn

Dumpers rijden langs trolley-lijn in ijzerertsmijn

Meer artikels