Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aertssen Group lanceert Smartyard

Gerelateerde onderwerpen :

,
Aertssen Group lanceert Smartyard

De bouwsector bereidt zich voor op een stevige digitaliseringsgolf, waarbij Aertssen Group het voortouw neemt. Ze doet dat met de onafhankelijke spin-off Smartyard. "Ons platform connecteert op intelligente wijze vraag en aanbod en ontzorgt bedrijven bij het huren en verhuren van kleine tot grote en zware bouwmachines. Het is een product van de sector, maar vooral voor de sector", vertelt het team achter Smartyard, dat zich klaarmaakt voor de lancering tijdens de bouwbeurs Matexpo.

"We zijn allemaal verslaafd geworden aan het gebruiksgemak van e-commerce. In de bouwsector neemt het huren van een zware machine vandaag echter nog vaak veel tijd in beslag. Bovendien gaat dit proces gepaard met stress, fouten en misverstanden. Dit kan veel eenvoudiger met de digitale technologie die we voorhanden hebben", begint Yannick Renier, CEO van Smartyard.
 
Aertssen Group, door EY, De Tijd en BNP Paribas Fortis genomineerd als 'Onderneming van het Jaar 2019', wil verhuur- en bouwbedrijven volledig ontzorgen en laten proeven van de voordelen die digitalisatie met zich brengt. "Dat kan alleen door de e-commerce-ervaring naar de bouwsector te brengen, en dat is precies wat we met Smartyard doen", vult de CEO aan. 
 
"Het inhuren van onder meer extra bulldozers, graafkranen, vrachtwagens en hoogwerkers gebeurde bij aannemingsbedrijf Aertssen tot voor kort telefonisch. Een innovatiecampagne in het bedrijf in 2018 bevestigde ons vermoeden dat dit huurproces veel eenvoudiger en efficiënter kon. Het afgelopen jaar gingen we hiermee aan de slag, in co-creatie met een aantal bouw- en verhuurbedrijven", vertelt Renier.
 
Smartyard werd gecreëerd op hun maat. Een bouwbedrijf dat een machine wil inhuren beantwoordt enkele vragen, deelt de locatie van de bouwwerf en verstuurt de aanvraag. Het algoritme van Smartyard bezorgt deze gegegvens aan relevante en gescreende verhuurbedrijven. Die creëren offertes op maat, waaruit de huurder kan kiezen. Het platform heeft daarnaast een chat-, review- en offertefunctie en zal de komende maanden nog fors uitbreiden. Smartyard werkt voorlopig niet met aannemers die zelf tijdelijk hun eigen machines willen verhuren. 
 
"Smartyard heeft dus zelf geen zware werktuigen, maar connecteert vraag en aanbod. Zo ontzorgen we huurders en verhuurders op een duurzame en innovatieve manier", verduidelijkt Yannick Renier. Vandaag kunnen al duizenden machines gehuurd worden via Smartyard. Na een jaar intensief testen en bijsturen is Smartyard klaar voor lancering. Dat doet de startup op Matexpo, de grootste beurs voor bouwmaterieel in ons land. 
 
"Smartyard staat in polepositie om een echte gamechanger voor de bouwsector te worden", stelt Omar Mohout, onafhankelijk expert en startupspecialist. Het team van de spin-off is dan ook ambitieus.
 
"Smartyard krijgt elke twee weken een nieuwe release. We willen nieuwe businessmogelijkheden voor onze gebruikers blijven scheppen. We beogen eveneens de deeleconomie in de bouwsector te stimuleren. Ten slotte plannen we om voor onze klanten bijkomend waarde te creëren door de data die we verzamelen gestructureerd terug te bezorgen. Op basis van marktinzichten kunnen zij dan onder meer investeringsbeslissingen nemen", besluit Yannick Renier.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Succesvolle Demo Days in Boussu

Succesvolle Demo Days in Boussu

Met de laarzen doorheen het stof trotseerden de zowat 4.500 bezoekers van Demo Days een parcours van 3 km langs de exposanten doorheen de Terril Saint-Antoine in Boussu. Deze succesvolle opkomst betekent een stijging van het aantal bezoekers met[…]

19/09/2022 |
Cebeko is dealer van Doosan

Cebeko is dealer van Doosan

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Construx Rental levert bekisting voor het prestigieuze project D’Ieteren Immo – Mobilis in Anderlecht

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Na de hemel beweegt TVH Equipment nu ook de aarde

Meer artikels