Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aertssen Group is Onderneming van het Jaar

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Aertssen Group is Onderneming van het Jaar

(c) Aertssen Group

© www.a2pix.be

Aertssen Group uit Stabroek werd zopas bekroond als Onderneming van het Jaar 2021. CEO Greg Aertssen ontving de prestigieuze award uit handen van Vlaams minister-president Jan Jambon.
De uitreiking van de award wordt georganiseerd door EY in samenwerking met De Tijd en BNP Paribas Fortis. Een jury met vertegenwoordigers uit de top van het Belgische bedrijfsleven en de academische wereld, verkoos Aertssen Group boven de andere finalisten Cegeka, Destiny en Heylen Group. Aertssen Group volgt hiermee Stow op, de laureaat van 2020. Eerdere winnaars uit de bouwsector zijn o.m. WDP, DEME, Willemen Groep en Soudal. Yves Aertssen, co-CEO van Aertssen Group, is ook genomineerd als Bouwman van het Jaar door Bouwkroniek. Die award wordt op 10 maart uitgereikt.
 
De jury koos voor Aertssen als Onderneming van 2021 omwille van de indrukwekkende groei en financiële resultaten van het bedrijf, haar ondernemerschap en internationale ontwikkeling, innovatiecultuur en deugdelijk bestuur. “Aertssen Group voldoet simpelweg aan alle criteria waaraan een Onderneming van het Jaar moet voldoen. Niet alleen slaagt het bedrijf er al jaren in mooi te groeien, het weet ook een solide balancesheet voor te leggen en kan rekenen op een deugdelijk bestuur met externe bestuurders. Het zichzelf opnieuw uitvinden is in de huidige coronatijden voor veel bedrijven bijna een must geworden, maar voor Aertssen is het haast een handelsmerk: steeds weer slaagt dit familiebedrijf erin om tegenslagen om te zetten in nieuwe opportuniteiten”, stelt Michèle Sioen, voorzitster van de jury.
 
Van eenmansbedrijf tot multidisciplinaire, internationaal actieve speler: dat is in een notendop de weg die Aertssen Group in zestig jaar heeft afgelegd. De groep is midden vorige eeuw ontstaan uit noodzaak toen polderboer Marcel Aertssen moest wijken voor de uitbreiding van de Antwerpse haven.
 
“Deze award is een bijzondere erkenning. Als familie zijn we heel vereerd, maar bovenal bijzonder trots op onze medewerkers en het parcours dat we samen hebben afgelegd”, benadrukt Yves Aertssen, Co-CEO Aertssen Group. “Er zijn verschillende polderboeren gedwongen verhuisd voor de uitbreiding van de Antwerpse Haven, maar het antwoord van onze familie was duidelijk: blijven, en meebouwen en groeien met de haven”, herinnert Greg Aertssen, CEO Aertssen Group.
 
Ook vandaag is die haven een belangrijk werkterrein. Het team van Aertssen maakt o.m. sites bouwrijp,  ondersteunt grote chemiespelers bij de nieuwbouw of verduurzaming van grote petrochemische installaties en transporteert buitenmaatse ladingen zoals windmolenonderdelen. Op een terrein van 22 ha in de Antwerpse haven verzorgt Aertssen Group bovendien de opslag en modificatie van grote landbouw- en constructiemachines.
 
Het familiale karakter is en blijft een belangrijke motor in de groei van het bedrijf. Vandaag zijn acht leden van de tweede en derde generatie Aertssen actief in de organisatie. Zij worden bijgestaan door een reeks externe managers. Er staan momenteel meer dan 100 vacatures open om de groei te bestendigen.
 
Aertssen Group is wereldwijd actief in meer dan 30 landen en realiseerde in 2021 een omzet van 305 miljoen €. Met meer dan 1.750 gemotiveerde medewerkers, uitgebreide expertise en een hoogtechnologisch machinepark brengt het familiebedrijf elk project tot een goed einde.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hoe zorgen we voor minder ongevallen in de bouwsector?

Publireportage

Hoe zorgen we voor minder ongevallen in de bouwsector?

Hoewel het aantal arbeidsongevallen in de bouw afneemt, ligt het cijfer nog altijd te hoog in België. Hoe implementeren we een (betere) veiligheidscultuur? Volgens de meest recente cijfers van Fedris, het Federaal Agentschap voor[…]

26/05/2022 |
De praktische en esthetische voordelen van aluminium bouwmaterialen

Publireportage

De praktische en esthetische voordelen van aluminium bouwmaterialen

Boels faciliteert en anticipeert op emissievrije bouwplaats

Publireportage

Boels faciliteert en anticipeert op emissievrije bouwplaats

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

Meer artikels