Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

PRIMEUR

Aertssen Groep neemt kraanverhuurder Michielsens over

Aertssen Groep neemt kraanverhuurder Michielsens over

Het aannemings-, kraan- en transportbedrijf Aertssen Group met hoofdzetel in Stabroek, wil de activiteiten en het personeel van het kraanverhuurbedrijf Michielsens uit Wijnegem overnemen. Met de overname wil Aertssen Group het beste van beide bedrijven benutten om de eigen marktpositie nog te versterken. Er wordt verwacht dat de overname half februari een feit zal zijn.

Aertssen Group is een aannemingsbedrijf gespecialiseerd in bouw- en infrawerken zoals grootgrondverzet, sloop en sanering, kraanverhuur, transportactiviteiten, logistiek, groene energie en vastgoedactiviteiten. De onderneming is actief in meer dan twintig landen, stelt 1.350 mensen tewerk, heeft vaste basissen in Vlaanderen, Wallonië, het Midden-Oosten en Marokko en haalde in 2016 een omzet van 232 miljoen €.
 
Michielsens is een familiebedrijf dat al 50 jaar actief is in België. De firma behoort tot de top drie van de grootste kraanverhuurbedrijven in het land en is een gevestigde waarde in de verhuur van mobiele telescoopkranen, haar hoofdactiviteit. De onderneming stelt een tweehonderdtal mensen te werk en noteerde in 2016 een omzet van 24 miljoen €. 
 
“Het is de bedoeling dat Michielsens met de huidige medewerkers en het behoud van de eigen identiteit en klanten, een zelfstandige business unit in de Aertssen Group zal worden die heel complementair is met onze klanten. De overname is een strategisch belangrijke stap en onderstreept de groeiambitie van ons familiebedrijf, zowel in België als in het buitenland”, verklaart Greg Aertssen, chief executive officer van Aertssen Group.
 
In december won Aertssen Group een BIM Award in de categorie Originele aanpak voor het concept ‘Ontwerp: van werkelijkheid naar VR en terug’, vertaald in het Northern offshore high voltage station (OHVS) in Hoboken en de afbraak van de Ford Genk-site in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv. Hierbij werd een pragmatische en goedkope BIM-oplossing uitgewerkt voor dit “laaghangende fruit”, waarbij met succes quick wins werden gerealiseerd. 
 
De intentie tot verkoop van het kraanverhuurbedrijf Michielsens moet volledig los gezien worden van de activiteiten van allift Michielsens in Deurne. Gedelegeerd bestuurder LIeve Michielsens benadrukt dat ze met haar bedrijf allift Michielsens de ingeslagen weg van groei en nieuwe investeringen onverminderd aanhoudt. Met een grote expertise en sterke reputatie in de verhuur, verkoop en het onderhoud van hoogwerkers, schaarliften, vorkliften en verreikers blijft allift Michielsens zich focussen op kwaliteit, service en veiligheid.
 
www.michielsens.be - www.aertssen.be
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Betere prestaties met nieuwe glascoatings

Betere prestaties met nieuwe glascoatings

Dit najaar brengt AGC twee nieuwe zonwerende beglazingen op de markt: Stopray Ultra-70 on Clearvision en Stopray Titanium 34 T. Het gaat om high-tech glasproducten die tegemoetkomen aan de steeds strengere eisen die worden gesteld op het gebied[…]

Home Invest Belgium verwerft Be Real Estate

Home Invest Belgium verwerft Be Real Estate

Tim Jacobs leidt Strabag Antwerpen

Tim Jacobs leidt Strabag Antwerpen

Wyckaert bij ‘final four’ Voka Ambassadeur Oost-Vlaanderen

Wyckaert bij ‘final four’ Voka Ambassadeur Oost-Vlaanderen

Meer artikels