Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aedifica investeert 47 miljoen € in herontwikkeling Brusselse wzc's

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Aedifica investeert 47 miljoen € in herontwikkeling Brusselse wzc's

(c) Aedifica

Aedifica investeert zowat 47 miljoen € in de herontwikkeling van acht woonzorgcentra (wzc’s) in Brussel. Het betreft gebouwen die Aedifica verwierf in 2006 en 2007, waaronder enkele van de allereerste zorggebouwen die Aedifica ooit kocht. Dankzij de investering verhoogt Aedifica de toekomstbestendigheid van deze zorggebouwen. De bouwwerken starten in het eerste kwartaal in 2022 en zullen, afhankelijk van het woonzorgcentrum, tussen de twee en de vier jaar duren.
Aedifica start het verduurzamingstraject met uitbater Orpea voor acht Brusselse zorggebouwen. “Het herpositioneren van bestaand zorgvastgoed biedt Aedifica een belangrijk ontwikkelingspotentieel voor de toekomst (inzake upgrading van de eigen portefeuille maar tevens als bron van nieuwe verwervingen). De vastgoeduitdagingen van de zorgsector in Europa op het vlak van renovatie, herontwikkeling en verduurzaming van bestaande zorggebouwen zijn immers groot”, zegt Stefaan Gielens, CEO van Aedifica.
 
Tal van renovatie- en verbeteringswerken, tot en met de volledige herontwikkeling van de site Résidence Palace in Ukkel, zullen in de komende jaren uitgevoerd worden. Het comfort en de beleving van de bewoners zullen verbeterd worden door onder andere de oprichting van nieuwe zorgafdelingen en gemeenschappelijke leefruimtes, de renovatie van badkamers en de optimalisatie van de rolstoeltoegankelijkheid.
 
Behalve deze ingrepen om de sociale duurzaamheid van de gebouwen te verhogen, focust Aedifica ook op de ecologische duurzaamheid en investeert de groep in ingrepen die de energie-efficiëntie van de gebouwen verbeteren. Na een grondige analyse door een gespecialiseerde energiedeskundige worden onder andere volgende werkzaamheden uitgevoerd in de gebouwen:  energie-efficiënte installaties zoals zonnepanelen en warmtekrachtkoppelingen; nieuwe ramen; vervanging van isolatie; en nieuwe ventilatiesystemen die de luchtcirculatie verbeteren.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

De teams van Valens (Eiffage) haalden het contract binnen voor de bouw van het psychiatrisch centrum voor het Saint-Luc ziekenhuis en Valisana in Sint-Lambrechts-Woluwe, op de campus van de UCLouvain. De werken starten deze maand. Het gaat om[…]

17/09/2021 | Projectenoverheidsopdracht
UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Meer artikels