Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Acoustiwall is harde isolatieplaat voor scheidingsmuren

Acoustiwall is harde isolatieplaat voor scheidingsmuren

Knauf Insulation lanceert Acoustiwall, de naar eigen zeggen eerste harde isolatieplaat voor aangrenzende woningen met de innovatieve Ecose Technology waarmee Knauf vijf jaar geleden op de markt kwam. Deze thermische en akoestische isolatieplaat combineert een uiterst duurzame samenstelling met hoog wooncomfort en wordt verwerkt tussen gemene muren in metselwerk.

De Acoustiwall-plaat werd ontworpen om de luchtgeluidsisolatie tussen rijwoningen en aangrenzende appartementen te verbeteren. Zo zorgt de plaat bij woningscheidende wanden of gemene muren dankzij een uitstekend absorberend vermogen voor een superieure thermische (l = 0,032 W/m.K) en akoestische isolatie (volgens NBN S 01-400-1 akoestische criteria voor woongebouwen).

De onbeklede, harde isolatieplaat in glaswol wordt geplaatst tussen de twee spouwbladen van een dubbele constructie in metselwerk om de spouwresonanties te beperken.

Met platen van 20, 30, 40 en 50 mm dik komt Acoustiwall in aanmerking voor de meest gebruikelijke spouwdiktes. De minerale glaswol met Ecose Technology biedt alle eigenschappen voor een hoog wooncomfort: onbrandbaar, vormvast, waterafstotend, niet-hygroscopisch, niet-capillair en geen voedingsbodem voor ongedierte en schimmels.

De minerale glaswol van Knauf Insulation wordt geproduceerd met Ecose Technology. Dit bindmiddel bevat geen formaldehyde, geen fenol en geen acrylaten en is afgeleid van plantaardige grondstoffen in plaats van petrochemische derivaten. De minerale glaswol wordt vervaardigd uit 80% gerecycleerd glas.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vier strategische projecten voor minder verharding

Vlaanderen investeert 1,2 miljoen euro in vier strategische projecten die moeten leiden tot minder verharding, klimaatbestendige steden en een beter toegankelijke natuur in de provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen. Voor deze oproep werden zeven[…]

18/08/2022 |
Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

Proeftuin voor sociaal en betaalbaar wonen

76 nieuwe appartementen in Aarschot

76 nieuwe appartementen in Aarschot

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten

IoT-oplossing voor efficiëntiewinst van opleggersvloten