Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Acht woningen op site Dancing Rainbow

Acht woningen op site Dancing Rainbow

De sociale huisvestingsmaatschappij Maaslands Huis realiseert op de plek van de voormalige dancing Rainbow in Rekem-Lanaken een nieuwbouwproject. De dancing ging zes jaar geleden in de vlammen op en het gebouw moest worden afgebroken, een karwei dat werd toegewezen aan de firma Pijkels uit Maasmechelen. Architectenvennootschap Forster bvba uit Rekem tekende intussen de plannen voor woonproject bestaande uit acht woongelegenheden met bijhorende carport. Vorig jaar werd de bouw toegewezen voor 1.175.805,93 € aan de tijdelijke handelsvennootschap Jan Nullens bvba - IB-Projects bvba uit Bree. De werken worden dit jaar beëindigd.

Maaslands Huis is fier op hun eerste project in Rekem. Het complex heeft vier woongelegenheden op het gelijkvloers van het type 1/2 (één slaapkamer voor maximaal twee personen) en vier woongelegenheden op de eerste verdieping met twee slaapkamers onder het dak. Zoals overal in Lanaken hebben kandidaat-huurders uit de deelgemeente, in dit geval Rekem, voorrang op de bewoners uit de gemeente Lanaken, die op hun beurt voorrang hebben op kandidaten uit het werkgebied van Maaslands Huis.
 
Alle woongelegenheden hebben een  afzonderlijke toegangsdeur op het gelijkvloers. De  woongelegenheden op het gelijkvloers hebben een tuin met terras, de bewoners op de verdieping beschikken enkel over een terras. Alle woongelegenheden hebben een afzonderlijke carport en tuinberging. 
 
 
De oppervlakte die nodig is voor de bouw van de acht woongelegenheden is kleiner dan het gekochte perceel. Het achterliggende gebied wordt in overleg met de gemeente Lanaken voorlopig niet ontwikkeld. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om het achterliggende deel van  het perceel ( ongeveer 1.400 m²) te gebruiken  voor bijvoorbeeld het houden van dieren. Kandidaten mogen zich melden op de burelen van Maaslands Huis.
 
De cvba Maaslands Huis heeft een patrimonium van ongeveer 2.000 woningen in de gemeenten Maasmechelen, Lanaken en Dilsen-Stokkem (Lanklaar ). De voorzitter van de raad van bestuur is Jan Delille; Johan Vandekerckhove is directeur van de sociale huisvestingsmaatschappij.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

De voorbije jaren kwam de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent vaak negatief in het nieuws. Het patrimonium werd de voorbije decennia slecht onderhouden, de bewoners bleven in de kou staan. Daar komt volgens de Gentse afdeling van Groen[…]

Meer bouwvergunningen in eerste maanden van dit jaar

Meer bouwvergunningen in eerste maanden van dit jaar

Alexander Hodac gedelegeerd bestuurder BPC

Alexander Hodac gedelegeerd bestuurder BPC

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Meer artikels