Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Acht woningen op site Dancing Rainbow

Acht woningen op site Dancing Rainbow

De sociale huisvestingsmaatschappij Maaslands Huis realiseert op de plek van de voormalige dancing Rainbow in Rekem-Lanaken een nieuwbouwproject. De dancing ging zes jaar geleden in de vlammen op en het gebouw moest worden afgebroken, een karwei dat werd toegewezen aan de firma Pijkels uit Maasmechelen. Architectenvennootschap Forster bvba uit Rekem tekende intussen de plannen voor woonproject bestaande uit acht woongelegenheden met bijhorende carport. Vorig jaar werd de bouw toegewezen voor 1.175.805,93 € aan de tijdelijke handelsvennootschap Jan Nullens bvba - IB-Projects bvba uit Bree. De werken worden dit jaar beëindigd.

Maaslands Huis is fier op hun eerste project in Rekem. Het complex heeft vier woongelegenheden op het gelijkvloers van het type 1/2 (één slaapkamer voor maximaal twee personen) en vier woongelegenheden op de eerste verdieping met twee slaapkamers onder het dak. Zoals overal in Lanaken hebben kandidaat-huurders uit de deelgemeente, in dit geval Rekem, voorrang op de bewoners uit de gemeente Lanaken, die op hun beurt voorrang hebben op kandidaten uit het werkgebied van Maaslands Huis.
 
Alle woongelegenheden hebben een  afzonderlijke toegangsdeur op het gelijkvloers. De  woongelegenheden op het gelijkvloers hebben een tuin met terras, de bewoners op de verdieping beschikken enkel over een terras. Alle woongelegenheden hebben een afzonderlijke carport en tuinberging. 
 
 
De oppervlakte die nodig is voor de bouw van de acht woongelegenheden is kleiner dan het gekochte perceel. Het achterliggende gebied wordt in overleg met de gemeente Lanaken voorlopig niet ontwikkeld. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om het achterliggende deel van  het perceel ( ongeveer 1.400 m²) te gebruiken  voor bijvoorbeeld het houden van dieren. Kandidaten mogen zich melden op de burelen van Maaslands Huis.
 
De cvba Maaslands Huis heeft een patrimonium van ongeveer 2.000 woningen in de gemeenten Maasmechelen, Lanaken en Dilsen-Stokkem (Lanklaar ). De voorzitter van de raad van bestuur is Jan Delille; Johan Vandekerckhove is directeur van de sociale huisvestingsmaatschappij.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Luxe-woonproject op Antwerpse Linkeroever

Luxe-woonproject op Antwerpse Linkeroever

Op de Antwerpse Linkeroever is alweer een luxe-woonproject in de maak. Azur wordt een complex met 38 appartementen en penthouses met uitzicht op het Galgenweel, de Schelde en de Antwerpse skyline. Het project wordt ontwikkeld door Vooruitzicht[…]

Strategisch vastgoedplan voor overheidsgebouwen

Strategisch vastgoedplan voor overheidsgebouwen

Miix betreedt Vlaamse vastgoedmarkt

Miix betreedt Vlaamse vastgoedmarkt

Gent gunt aanbesteding voor stadskantoor

Gent gunt aanbesteding voor stadskantoor

Meer artikels