Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Accoya als bouwmateriaal voor uitvaartcentrum

Accoya als bouwmateriaal voor uitvaartcentrum

Het toonaangevende, gemodificeerde houtproduct Accoya van Accsys Technologies is zopas gebruikt als bouwmateriaal voor een uitvaartcentrum in Nederland. Het Accoya-hout werd ingezet voor de constructie van de externe bekleding en de zonneschermen van het crematorium in het Noord-Brabantse Oosterhout.

Panoptic Architecten uit Rotterdam streefde naar een minimalistisch en strak ontwerp dat prettig oogt waardoor bezoekers zich welkom voelen. Het team wilde gebruikmaken van duurzame en stabiele bouwmaterialen die weinig onderhoud vergen zodat de sfeer rond het crematorium niet wordt verstoord. Accoya was hiervoor een ideale oplossing. Het Panoptic-team werkte samen met bouwbedrijf De Groot Vroomshoop om de Accoya-bekleding en zonneschermen aan te brengen. De zonneschermen zijn gemonteerd onder een hoek van 45° om de privacy van de bezoekers te waarborgen. Voor het natuurlijke en minimalistische ontwerp heeft men ongecoate Accoya-plaatmaterialen gebruikt.

Logische keuze

'We zijn milieubewust en daarom is het voor ons belangrijk om milieuvriendelijke producten te gebruiken. Accoya was een logische keuze. Het is echt onderscheidend in vergelijking met andere houtproducten omdat het duurzaam en gifvrij is. Daarnaast is Accoya gegarandeerd 50 jaar lang bestand tegen houtrot en heeft het een Cradle-to-Cradle Gold-certificering, wat ons extra zekerheid gaf', verduidelijkt architect Tom Ebami van Panoptic zijn keuze voor Accoya.

'Om de juiste uiterlijke kenmerken te verkrijgen, hebben we in twee lagen een Woodstain Equal Weathering-coating aangebracht. Dit geeft het Accoya-materiaal een transparant grijze afwerking en creëert een sterk visueel effect. We zijn blij met het resultaat. Het is precies wat we in gedachten hadden', besluit Ebami.

'De bekleding en zonneschermen van het crematorium zijn prachtig ontworpen en geven het gebouw een rustige, natuurlijke sfeer. Accoya wordt regelmatig gekozen voor hoogstaande bouwprojecten in Nederland. Men kiest ervoor omdat het materiaal uitzonderlijk duurzaam en stabiel is en toch de esthetiek van andere hardhoutsoorten behoudt', merkt Laura Ladd, marketingmanager bij Accsys Technologies, op.

Acetylering

Accoya wordt vervaardigd via de speciale acetyleringstechnologie van Accsys Technologies en is volgens de producenten één van de beste houtproducten die momenteel verkrijgbaar zijn. Het materiaal voldoet aan de hoogste normen en levert een opmerkelijk niveau van vormvastheid en duurzaamheid. Accoya overtreft de topkwaliteit en de esthetische eigenschappen van tropisch hardhout en beschikt ook over uitstekende milieureferenties doordat hout wordt gebruikt dat afkomstig is uit FSC-gecertificeerde en duurzame bossen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen