Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aarschots stadhuis wordt dienstencentrum

Gerelateerde onderwerpen :

Aarschots stadhuis wordt dienstencentrum

Sinds dinsdag 1 augustus is de verbouwing van het Aarschotse stadhuis tot een dienstencentrum in een stroomversnelling beland. Het gelijkvloers wordt volledig gestript en alle loketfuncties worden er gebundeld om de burger beter van dienst te kunnen zijn. Volgens de huidige planning loopt deze tweede fase van de verbouwingswerken tot eind januari 2018.

Aarschot maakt werk van een toegankelijk stadhuis voor iedereen, een energiezuinig dienstencentrum met een kwalitatieve dienstverlening voor de burger op het gelijkvloers. Hiertoe verbouwt het AGB (Autonoom Gemeentebedrijf) Aarschot het stadhuis per verdieping tot een volwaardig dienstencentrum.

In juni werd reeds een nieuwe lift geïnstalleerd. Op de verdiepingen worden de ramen vervangen door een vliesgevel met zonwerend en superisolerend glas en wordt een nieuwe verwarmings- en koelinstallatie geïnstalleerd. Zo wordt een duurzaam, energiezuinig gebouw gerealiseerd. Ook de sanitaire ruimtes worden vernieuwd.

Beperkte parkeermogelijkheden

Sinds 31 juli is de personeelsparking aan het stadhuis volledig afgesloten. Dit geldt ook voor de parkeerplaatsen voor bezoekers aan het stadhuis en het Stadspark. Het parkeerverbod loopt tot het einde van de werkzaamheden. Waar zich de parkeerplaatsen voor de gemeenteraadsleden bevonden, wordt een nieuwe parkeerplaats voor mindervaliden gecreëerd.

Deze week verhuisde de toegang van het stadhuis naar de achterkant van het gebouw. Tijdens de werkzaamheden wordt de trap van het gelijkvloers naar de eerste verdieping afgesloten, want die behoort tot de werfzone. Bezoekers kunnen gebruik maken van de lift.

De stad Aarschot lanceerde ook al op 23 juni de nieuwe stedelijke website www.aarschot.be. Sindsdien heb je overal - vanop je pc, tablet of smartphone - toegang tot de dienstverlening van de stad in een gebruiksvriendelijk, fris design dat afgestemd is op de nieuwe huisstijl die ook op 23 juni het licht zag. In een latere fase staat het werken op afspraak op het programma. Zo kunnen lange wachtrijen vermeden worden en bespaar je tijd.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven dient bezwaarschrift in tegen Broeklin

Leuven dient bezwaarschrift in tegen Broeklin

Het Leuvense stadsbestuur diende zopas een bezwaarschrift in tegen het Broeklin-project in Machelen. Dit is een grootschalig bouwproject van 153.250 m² verhuurbare oppervlakte, waarvan 55.000 m² voor kleinhandel. Het is de opvolger van[…]

28/01/2021 | LeuvenUplace
Vorsselmans werkt mee aan Wonderwoods Utrecht

Vorsselmans werkt mee aan Wonderwoods Utrecht

Aangepaste plannen maken van woonproject in Beaulieuwijk het groenste van Machelen

Aangepaste plannen maken van woonproject in Beaulieuwijk het groenste van Machelen

Vandenbussche bouwt nieuwe basissschool in Beernem

Vandenbussche bouwt nieuwe basissschool in Beernem

Meer artikels