Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aannemersvereniging van zwembadbouwers opgericht

Gerelateerde onderwerpen :

Aannemersvereniging van zwembadbouwers opgericht

De aanleg van zwembaden zit de afgelopen jaren in de lift, want steeds meer particulieren willen er eentje in hun eigen tuin. Omwille van de toenemende complexiteit van zwembadbouw (waterbehandeling, verwarmingstechnieken, elektriciteit, enz.) is het belangrijk om een beroep te doen op een vakbekwame onderneming.

Om de particulier te helpen bij deze keuze werd binnen de Confederatie Bouw een ‘Groepering van Algemene Aannemers van Zwembadbouwers’ opgericht. Die nieuwe vereniging geeft aan haar klanten de nodige garanties inzake vakmanschap, professionele uitvoering en service na verkoop.

Een eigen zwembad hebben, wordt zowel in Vlaanderen als in Wallonië steeds populairder en ook Brussel volgt deze trend. De aanleg van zwembaden bij particulieren zit duidelijk in de lift. 2016 was al erg succesvol en voor 2017 tekent zich opnieuw een groei af van ruim 20% t.o.v. een jaar eerder. De oorzaken van deze groei zijn de lage rente, het klimaat, enz.

Particulieren verkiezen hun spaargeld te investeren in de eigen woning, liever dan het te parkeren op een spaarrekening die geen rente opbrengt. Daarnaast is ook de prijs van een zwembad de jongste jaren flink gedaald: een klassiek zwembad van 8 op 4 m is al ‘instapklaar’ aangelegd voor minder dan 50.000 €. Anderzijds is de kwaliteit van de zwembaden er de voorbije jaren spectaculair op vooruit gegaan.

Zwembadbouw is een complex gebeuren waarbij heel wat technieken samenkomen: ruwbouw, afvoertechnieken, waterdichtheid, elektriciteit, verwarmingstechnieken, waterbehandeling, …Het zorgvuldig uitvoeren van dit bouwproces vergt vakmanschap en tijd. Een algemene aannemer biedt de beste garantie voor een vlotte en correcte coördinatie van al deze werkzaamheden: graafwerken, ruwbouw, elektriciteit, betegeling, verwarming, enz.

Om de klanten op weg te helpen bij hun keuze van een goede vakman voor hun zwembadproject werd een afzonderlijke groepering binnen de Confederatie Bouw opgericht (www.zwembad-bouwers.be)  waarvan de leden zich profileren als vakbekwame en ernstige professionals. Patrice Dresse is de algemene directeur van de nieuwe vereniging.

De leden voldoen aan een aantal voorwaarden die wijzen op kwaliteitsvol werk (erkenning, toegang tot het beroep) en bieden hun klanten ook andere garanties, zoals een onderhoudsdienst en een complete dienst na verkoop met een minimale garantie van twee jaar op onderdelen en werkuren, en evenals tienjarige stabiliteitsgarantie van het zwembad, een overeenkomst met gedetailleerde omschrijving van de werken en een globale prijs.

Ze verbinden er zich eveneens toe om een maximaal voorschot van 30% van de prijs te vragen. Moest zich toch nog een conflict voordien met de klant, dan engageren deze bedrijven zich dat ze eerst een bemiddelingspoging zullen ondernemen bij een erkende bemiddelaar vooraleer andere gerechtelijke stappen te ondernemen.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Inschrijven voor de Staalbouwwedstrijd kan nog tot 30 september

Voor de 23ste editie van de Staalbouwwedstrijd van sectororganisatie Infosteel wordt de jaarlijkse succesformule voortgezet. Het doel van de wedstrijd is om projecten met opmerkelijke staalconstructies onder de aandacht te brengen van alle[…]

Federaties F.E.E. en Techlink fusioneren

Federaties F.E.E. en Techlink fusioneren

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Meer artikels