Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aannemers moeten verzekering nemen

Confederatie Bouw en Bouwunie hebben kennisgenomen van het wetsontwerp over de verplichte verzekering voor aannemers dat werd opgesteld onder impuls van de ministers Kris Peeters en Willy Borsus. Beide organisaties hebben begrip voor het uitgangspunt dat de regering van oordeel is dat er een oplossing moet komen voor de juridische ongelijkheid tussen architecten en andere acteren, zoals werd vastgesteld door het Grondwettelijk Hof.

Tien jaar

Bovendien waarderen Bouwunie en Confederatie Bouw de inspanningen van de ministers om een beheersbaar en afgebakend systeem uit te tekenen. De toepassing van de verplichte verzekering zal beperkt zijn tot het bouwen van een woning en het renoveren ervan waar de tussenkomst van een architect verplicht is. Het systeem zal ook beperkt zijn tot de tienjarige aansprakelijkheid die de stabiliteit en de stevigheid van de woning dekt, alsook waterdichtheidsproblemen die deze stabiliteit of stevigheid in het gedrang kunnen brengen.

Duurder

Confederatie Bouw en Bouwunie betreuren toch de keuze van de verplichte verzekering voor aannemers als oplossing voor het probleem van de bescherming van de consument. Het is immers zo dat de verplichte verzekering de prijs voor het bouwen van een woning zal doen stijgen, wat zowel aannemers als consumenten niet wensen.

Alternatieven

Bouwunie en Confederatie Bouw vinden dat stelsels zoals borgstelling of waarborgfonds goedkopere alternatieven zouden kunnen aanbieden voor de consumenten. Beide organisaties zijn tevreden dat het wetsontwerp in de mogelijkheid voorziet om alternatieven te kunnen waarmaken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen