Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aandacht voor netwerking en informatie

Gerelateerde onderwerpen :

Doordat de provincie Vlaams-Brabant geografisch in de breedte erg uitgestrekt is en het westelijke en het oostelijke gedeelte ervan gescheiden worden door Brussel is het erg moeilijk om belangstellenden uit Halle-Vilvoorde naar Leuven te bewegen en omgekeerd. Daarom organiseerde de Confederatie Bouw Brussel Vlaams-Brabant onder de noemer 'Havibouw' in 2015 reeds netwerkavonden in Halle-Vilvoorde en zal ze dit weldra ook in Leuven en het Hageland doen. 'Tijdens deze netwerkavonden, waarbij we reeds een kaasmakerij hebben bezocht en een bierdegustatie gehouden, willen we een vijftigtal lokale aannemers in een aangename sfeer samenbrengen. Tot nu toe stond netwerking voorop, maar in de toekomst kan daar ook stilaan een inhoud aan worden toegevoegd zodat de aanwezigen de Confederatie Bouw en haar diensten beter leren kennen', melden Freddy Thuysbaert en Jurgen Hamelryck.

Tot nu toe richtten deze netwerkavonden zich uitsluitend tot leden, maar op termijn zouden ze ook kunnen opengetrokken worden naar niet-leden. 'Op 29 januari wonen we alvast met Havibouw in Anderlecht een voorstelling bij van de volkse komedie ‘Bossemans & Coppenolle' in het Brusselse dialect en op 23 februari houden we met 'Leuven-Hageland' een wijnproeverij in het Bezoekerscentrum van de Hagelandse wijn in Wezemaal (Rotselaar).

In augustus 2015 organiseerde de jongerenkamer JOBB de tweede JOBB-cup.

Op 15 december 2015 lanceerden we ook al onze eerste 'Brussel Metropool', die zich richt tot (veeleer Franstalige) Brusselaars en collega's in de rand met de bijwoning van het toneelstuk 'La Revue' in het Brusselse Théâtre des Galeries', delen de directeur van de Confederatie Bouw Leuven en de adjunct-directeur van de Confederatie Bouw Brussel Vlaams-Brabant mee.

In augustus 2015 organiseerde de jongerenkamer JOBB, waarvan het bestuur bestaat uit twaalf mensen en waarbij Vlaams-Brabantse aannemers tot pakweg 40 jaar oud zich kunnen aansluiten, de tweede JOBB-cup. Aan dit minivoetbaltornooi op de terreinen van voetbalclub BOKA United (Bodegem ' Kapelle United) in Sint-Ulriks-Kapelle namen een dertigtal ploegen deel.

'Op zondag 29 november 2015 hebben we tevens ons eerste Sinterklaasfeest georganiseerd in Humbeek (Grimbergen), een manifestatie die we ook willen opentrekken naar niet-leden. Hierop waren zowat 200 mensen aanwezig, van wie een zestigtal kinderen. En in april hangt JOBB zijn karretje aan aan een bestaande mountainbikewedstrijd in Baal (Tremelo). Daarnaast zal JOBB zich ook inhoudelijk profileren. Zo openen we dit jaar waarschijnlijk een JOBB-café waaraan we ook wat inhoud kunnen toevoegen, zodat we kunnen zien wat beweegt in de sector', kondigen Jurgen Hamelryck en Freddy Thuysbaert aan.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv wil een groep van installatiebedrijven uitbouwen en werkt daarvoor samen met Lenaerts/LVR uit Houthalen-Helchteren en ABN Klimatisatie uit Munsterbilzen. De drie partners gaan op zoek naar[…]

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Meer artikels