Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aanbesteding op komst voor veiligheidssite Hasselt

Gerelateerde onderwerpen :

Aanbesteding op komst voor veiligheidssite Hasselt

De realisatie van de grootschalige veiligheidssite in Hasselt kan beginnen. Minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon, tevens bevoegd voor de Regie der Gebouwen, zette zijn handtekening onder het bouwdossier dat al meer dan tien jaar aansleept.

Op een terrein dat grenst aan de gevangenis, tussen de Demer en het Albertkanaal, zal vanaf september een brandweerkazerne voor Hasselt worden gebouwd, evenals een Communicatie- en Informatiecentrum (CIC) voor de federale politie. Beide diensten worden gehuisvest in hetzelfde gebouw. Parallel met dit bouwdossier zal aanpalend nog een nieuwbouw voor de lokale politie van Hasselt en West-Limburg (HaZoDi) worden gerealiseerd.

De bouwvergunning voor het nieuwe complex voor de hulpverleningszone Zuid-West Limburg werd vorig jaar afgeleverd. Binnenkort volgt de aanbesteding. De bedoeling is dat de aannemer in september of oktober kan beginnen met de werkzaamheden, zodat de brandweer en het CIC na de zomervakantie van 2017 kunnen verhuizen.

Het Autonoom Gemeentebedrijf Stads­ontwikkeling Hasselt treedt op als bouwheer van de kazerne. De brandweerkazerne wordt groter dan het politiecomplex omdat ook de 112-centrale en het veiligheidskorps van de federale overheid dat instaat voor het gevangenentransport er een plaats krijgen. De kostprijs van het politiekantoor wordt geraamd op 15 tot 18 miljoen ', de brandweerkazerne zal 20 tot 22 miljoen ' kosten.

Parallel met dit bouwdossier zal een nieuwbouw voor de lokale politie van Hasselt en West-Limburg worden gerealiseerd. Ten laatste begin 2018 moet ook de lokale politie HaZoDi op de site gehuisvest zijn. Als alle procedures vlot verlopen, kan de realisatie van dit gebouw ook dit najaar nog beginnen. Voor de realisatie van het politiekantoor werd gekozen voor een dbm-opdracht. Ontwerper dbv-architecten, Avapartners, Democo, Kumpen en Demtec zijn aangeduid als voorkeurbieder. Het gebouw wordt ongeveer 8.600 m² groot en zal vier verdiepingen tellen. Er worden zowel ondergrondse als bovengrondse parkeer­­plaatsen voorzien, evenals een schietstand. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

Definitief ontwerp voor publieke ruimte Antwerpse Slachthuiswijk

De stad Antwerpen keurde het definitieve ontwerp goed voor de eerste fase van de publieke ruimte van de Slachthuiswijk. Autoluwe speel-, sport- en ontmoetingsruimtes zullen de nieuwe en bestaande delen van de wijk aan Antwerpen-Dam[…]

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

872.000 euro voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Eerste gebouwen klaar in Businesspark Rameis in Overijse

Nieuwe schoolcampus in Laken

Nieuwe schoolcampus in Laken

Meer artikels