Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aalsterse winkelgalerij krijgt make-over

Gerelateerde onderwerpen :

Aalsterse winkelgalerij krijgt make-over

De stad Aalst heeft een bouwvergunning verleend voor de renovatie (foto's) van de Pieter Van Aelst-passage. De grootste winkelgalerij van Aalst kan na twintig jaar een grondige facelift gebruiken. De werken moeten eind dit jaar klaar zijn. 'Dit moet de aantrekkingskracht van Aalst als winkelstad nog vergroten', zegt Axel Ceusters, commercieel manager van Group Hugo Ceusters-SCMS, dat de Aalsterse winkelgalerij beheert.

Sinds kort waait er immers een nieuwe wind door de stad

De galerij - gelegen tussen de populaire Nieuwstraat en Kattestraat en op een steenworp van de Aalsterse Grote Markt - dateert al van eind jaren '90 van vorige eeuw en bleef al die jaren ongewijzigd. Hoewel de infrastructuur nog in orde is, ontplooit eigenaar AXA Belgium een langetermijnvisie waarbij de galerij volledig gerenoveerd wordt en een grondige upgrade krijgt. Concreet zal het overkapte gedeelte met 20 m uitgebreid worden, het plein aan de kant van de Kattestraat wordt her­aangelegd en alle winkelgevels krijgen een strakke moderne look.

'Met deze renovatie krijgt Aalst een winkelgalerij die helemaal up to date is, iets waar elke centrumstad nood aan heeft. Streefdoel is om nog voor de zomer met de werken te starten en ervoor te zorgen dat alle winkelunits verhuurd zijn zodra de renovatiewerken klaar zijn', vertelt Axel Ceusters van Group Hugo Ceusters-SCMS.

Heropleving

De vernieuwde winkelgalerij moet de aantrekkingskracht van het handelscentrum in de Aalsterse binnenstad versterken. Sinds kort waait er immers een nieuwe wind door de stad. In februari nog bevestigden grote ketens zoals Fnac en Zara dat ze filialen zullen openen vlakbij de Pieter Van Aelst-galerij.

Architectenbureau Ante Architecten uit Sint-Niklaas tekende de plannen voor de renovatie. Een jaar lang organiseerde het daarvoor brainstorm- en overlegmomenten met de eigenaar, de beheerder van de galerij en met het stadsbestuur. De verbouwingen zullen in vier fases uitgevoerd worden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Wedstrijd voor groepswoningbouwproject in Beveren

Dit najaar starten de infrastructuurwerken om het binnengebied Leurshoek in de Oost-Vlaamse gemeente Beveren te ontwikkelen. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met Danneels Development nv. Vlaanderen Bouwt vzw (Vlabo), projectregisseur van[…]

19/05/2022 | WedstrijdWoningbouw
Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Ontharding Hollebeekvallei in hartje Antwerpen op komst

Vergunning voor infrastructuurwerken op bedrijventerrein Rieme Noord

Vergunning voor infrastructuurwerken op bedrijventerrein Rieme Noord

Matexi blijft op koers ondanks actuele uitdagingen in de bouwsector

Matexi blijft op koers ondanks actuele uitdagingen in de bouwsector

Meer artikels