Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Aalsterse watertoren wordt lichtbaken

Gerelateerde onderwerpen :

Aalsterse watertoren wordt lichtbaken

De uitstraling van de watertoren in Aalst wordt concreet aangepakt.

Vorig jaar hield de stedelijke dienst Gebiedsgerichte werking een bevraging bij de bewoners uit de Watertorenwijk. Velen vroegen of er aan de toren iets kon gebeuren. Dit zou immers de opwaardering van de ganse wijk alleen maar ten goede komen.

Samen met hun respectievelijke diensten hebben schepen van Gebiedsgerichte werking Caroline Verdoodt en schepen van Stadsvernieuwing Ann Van de Steen de afgelopen maanden verschillende voorstellen afgetoetst naar financiële en technische haalbaarheid. Ook watermaatschappij Farys moest als eigenaar van de watertoren akkoord gaan met eventuele aanpassingswerken.

Er wordt nu beslist om in te gaan op het voorstel van de Franse lichtarchitect Guillaume Jeol om de watertoren uit te lichten. De watertoren zal 's avonds met led-verlichting verlicht worden (foto). De toren wordt een lichtbaken dat vanuit alle hoeken van de stad zal te bekijken zijn.

'De aanpak van de watertoren zal een invloed hebben op de uitstraling van de ganse wijk. Een somberder stadsdeel wordt letterlijk verlicht. Na enkele concrete acties in onder meer de wijken Terjoden en Rechteroever kunnen we opnieuw een wijk opwaarderen. Het zijn al deze verschillende acties die ervoor zorgen dat het leven in de buurt en de stad aangenamer wordt', vertelt schepen Caroline Verdoodt.

'Dit project is een mooie mix van stadsvernieuwing en gebiedsgerichte werking. De bewoners van de Watertorenwijk hadden eerder al aangegeven vragende partij te zijn om 'iets' te doen met de watertoren. Door het lichtplan van ons stadscentrum verder uit te rollen op wijkniveau kunnen we ook de watertoren een facelift geven', stelt schepen Ann Van de Steen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Op het Valuepark Terneuzen start Gutami Holding met de bouw van een 60 MW zonnepark, dat zonne-energie zal opwekken voor ruim 14.000 gezinnen. Het is het grootste Zeeuwse zonnepark op het terrein van Valuepark Terneuzen, een samenwerking tussen[…]

19/06/2021 | ZonnepanelenNederland
Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

Meer artikels