Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

82 miljoen € subsidies voor scholenbouwprojecten

82 miljoen € subsidies voor scholenbouwprojecten

©

Vlaanderen heeft tijdens de laatste maanden van 2017 iets meer dan 82 miljoen € aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het vrije en het gesubsidieerde onderwijs. Bijna 49 miljoen € gaat naar grote scholenbouwprojecten. Ruim 33 miljoen € gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken voor de vernieuwing van het bestaande schoolpatrimonium. Zo komt het totaal aan ‘gewone’ schoolbouwsubsidies voor 2017 op 250 miljoen €.

Met deze subsidies zet Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits de vernieuwings- en moderniseringsbeweging van de schoolgebouwen in Vlaanderen voort.

Wetteren

AGIOn, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, kent subsidies toe voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerde onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs). Er zijn verschillende subsidieprocedures volgens de aard en de kostprijs van de bouw- of verbouwingswerken. Voor nieuwbouw en grote verbouwingswerken in scholen werd in november en december 2017 voor 48,9 miljoen € aan subsidies vastgelegd voor verschillende schoolbesturen.
Zo krijgt bijvoorbeeld de Vrije Basis- en Secundaire School voor Buitengewoon Onderwijs Sint Lodewijk in Wetteren bijna 8,9 miljoen € voor verbouwingswerken.

Mol

Het Technisch Instituut Sint-Paulus in Mol krijgt meer dan 6 miljoen € voor de bouw van een nieuwe school na een brand. De Koningin Astridschool en het Hoofdstedelijk Atheneum Karel Buls krijgen via deze weg 3,9 miljoen € voor een nieuwe school van ongeveer 10.000 m² in Laken. Het Instituut Sancta Maria in Aarschot krijgt ruim 3,7 miljoen € subsidies voor verbouwingswerken.

Roeselare

De Stedelijke Basisschool De Vlieger in Roeselare krijgt 3,7 miljoen € voor de afbraak, verbouwing, nieuwbouw en omgevingswerken voor een nieuw schoolgebouw. Het Spectrumcollege in Lummen, Beringen en Paal krijgt ruim 1 miljoen € voor verbouwingswerken.

Voor de aanvragen die voortvloeien uit de verschillende uitzonderingsprocedures, zoals werken ten gevolge van overmacht, heel dringende ingrepen, kleinere bouwwerken via de verkorte procedure werd ruim 33 miljoen € vastgelegd tijdens de laatste twee maanden van 2017.

De volledige lijst vind je op deze bladzijden.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels